logo Océ-Česká republika, s.r.o.

Océ JetStream 4300: ideální řešení pro barevný tisk knih, novin a časopisů

Océ JetStream 4300 je nová inkoustová produkční plnobarevná tiskárna s rychlostí 200 m/min a šíří role 30". Je ideální pro produkci knih, časopisů a novin a poskytuje svým provozovatelům nové ekonomické podmínky pro zvýšení profitability.

Océ, se zkušeností z více než 300 inkoustových tiskáren dodaných a instalovaných na trh, průběžně zdokonaluje své technologie, aby zajistila maximální produktivitu. Společnost navíc snižuje čas potřebný pro údržbu tiskáren díky důmyslným zjednodušení mnoha mechanických procesů. Například automatické čištění tiskových hlav s menším počtem pohyblivých komponentů je jedním z několika zlepšení, která zajišťují zvýšenou stabilitu a vyšší produktivitu.

Konstatní vysoká kvalita tisku je zajištěna prověřenou Océ DigiDot inkoustovou technologií, generující tisky v kvalitativní úrovni 1200 dpi ve špičkové rychlosti s dye, nebo pigmentovými inkousty.

"Océ JetStream 4300 otevírá zcela novou škálu obchodních příležitostí. Nikdy předtím nebylo pro komerční tiskaře tolik obchodně zajímavé přesunout nízké a střední náklady knih a novin z ofsetu na digitální tiskárnu", říká Sebastian Landesberger, Executive Vice President, Océ Production Printing. "A poskytovatelé transakčních a direct mailingových služeb mohou efektivně odpovědět na výzvy omezených produkčních oken těchto tisků a zrychlit dobu jejich dodávky na trh."

Řízení výkonu maximální rychlostí

Océ PRISMAproduction Software Suite, přední systém pro řízení tiskových výstupů digitálních produkčních kontinuálních tiskáren, spolu s kontrolerem Océ SRA MP s jeho bezkonkurenční výkonností, řídí tok plnobarevných variabilních dat při nepřerušované produkci rychlostí 200 m/min při tisku na roli šíře 30".

Océ, zakládající člen organizace AFP Color Consortium, podporuje nejnovější standardy AFP IS/3 při zpracování IPDS datastreamu kontrolerem SRA MP, při plné rychlosti tiskárny, se správnou a konzistentní reprodukcí barev pro transakční a direct mail aplikace.

Obzvlášť zajímavou vlastností pro tisk knih a novin, zajišťující kontinuitu a maximální tiskovou produktivitu je podpora nativního fomátu PDF (Adobe PDF Print Engine 2.5), který je ripován přímo v kontroleru tiskárny, čímž je eliminován nákladově i časově náročný konverzní proces. A kontroler SRA MP samozřejmě podporuje i PCL6 datastream.

První implementace právě probíhají

Úzké partnerství společností Océ a manroland web systems již vedlo k inicializaci několika projektů, jedním z nich je i implementace dvou tiskáren Océ JetStream 4300 ve společnosti Rivet Presse Edition ve Francii pro produkci národních a regionálních novin. Do tohoto řešení bude integrována i skládačka manroland a spolu s tiskárnou Océ JetStream 4300 tak lze online vyprodukovat až 40.000 výtisků novin různých formátů během pěti hodin.

S tiskárnou Océ JetStream 4300 mono již bylo integrováno i dokončovací zařízení pro produkci černobílých knih při rychlosti 200 m/min a šíři role 30". Tato linka byla živě k vidění na Océ Production Printing Summitu v Poingu od 7. - 11.5. 2012.

Další články k tématům - PDF - PRISMA - tisk

Článek Océ-Česká republika, s.r.o. ze dne pondělí 21. května 2012

Další články od Océ-Česká republika, s.r.o.