logo Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.

Dny otevřených dveří pro zájemce o studium IT oborů

SSŠVT - Soukromá střední škola výpočetní techniky zve všechny zájemce o studium IT na poslední termín dne otevřených dveří, který se koná v úterý 9.2. 2016 od 17:30 hod. na pražském Proseku.

Necelé dva měsíce zbývají žákům na to, aby si vybrali střední školu a obor, kterému se chtějí další čtyři roky věnovat. Někteří z nich ale ještě váhají, kterým směrem se vydat. Stále jim v tom mohou pomoci dny otevřených dveří a soukromé návštěvy škol. Poslední termín pravidelných dnů otevřených dveří datovaný na 9.2. 2016 hlásí i Soukromá střední škola výpočetní techniky na pražském Proseku, která je známá kvalitní výukou v oblasti informačních technologií i zkušenostmi pedagogického sboru.

"Zájemci si mohou prohlédnout celou školu od učeben doslova nabitých výpočetní technikou až po posilovnu. Na dnech otevřených dveří si mohou rodiče i žáci udělat nejlepší obrázek, jak to na škole chodí. Snažíme se i v rámci běžné výuky, aby naši studenti byli vedeni co nejvíce k praktickým dovednostem a specializacím, o které je na trhu zájem," říká Martin Vodička, ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze.

Lukrativní IT obory

Návštěvníci se budou moci seznámit s obory školy a zeptat se na jednotlivé detaily. Prohlédnout si bohaté vybavení a rozhodnout se, zdali je pro ně IT obor skutečně lukrativní záležitostí, jak se o tom dlouhodobě píše.

Specializace studia na SSŠVT:

Studenti jsou připravování od teoretických poznatků z oblasti IT přes širokou škálu praktických dovedností pro práci v nejrůznějších sférách výpočetní techniky až po tyto úzce zaměřené specializace. Studenti mohou navíc při škole absolvovat prestižní mezinárodní kurzy týkající se informačních technologií Cisco Academy a Autodesk Academia.

Na vysokou či podnikat

Podle posledních studií by měl být obor IT v roce 2016 třetí nejžádanější profesí na trhu práce. V loňském roce firmy hledaly tisíce programátorů či IT analytiků. Obavy, které má určitý počet nových studentů z toho, že na škole neuspějí, z největší části opadnou během  prvních školních dní. Kontinuální studium připraví úspěšně na maturity až 97% studujících, kteří se bez větších problémů dostanou rovnou na vysokou školu.

Ti samostatní rozjedou rovnou podnikání, někteří již při studiu na střední škole. Na dnech otevřených dveří jsou navíc kromě kantorů přítomni také studenti SSŠVT, od kterých se mohou zájemci dozvědět další potřebné tipy a rady.

Další články k tématům - databáze - kurzy - studium - škola - Martin Vodička

Článek Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o. ze dne čtvrtek 21. ledna 2016

Další články od Soukromá střední škola výpočetní techniky,s.r.o.