logo Sybase Software s.r.o.

Sybase a Sun Microsystems mají Guinessův světový rekord za největší datové úložiště na světě

Společnost Sybase, Inc. (NYSE: SY), jeden z nejvýznamnějších dodavatelů softwarové infrastruktury, aplikačního softwaru a IT služeb s celosvětovou působností, oznámila, že její analytický server Sybase IQ běžící na serveru Sun SPARC Enterprise M9000 získal nový Guinessův světový rekord (Guiness World Record™) v kategorii největší datové úložiště na světě.

Na tomto úspěchu mají zásluhu produkty Sybase IQ, BMMsoft ServerSM a referenční architektura datového úložiště Sun Microsystems Data Warehouse Reference Architecture. Tato kombinace umožňuje ukládání větších objemů dat na menším prostoru, jejich rychlejší prohledávání a analýzu při snížení spotřeby energie a produkce tepla a emisí oxidu uhličitého o 91 % oproti běžným řešením.

Datové úložiště je vytvořeno a spravováno ve své třídě nejlepším databázovým systémem Sybase IQ se sloupcovou orientací uložení dat. Úložiště je certifikováno na rekordní objem jeden petabyte čistých i nestrukturovaných dat – což představuje 34krát více, než je nejrozšířenější srovnávací standard benchmark1, a dvakrát více, než doposud největší komerční datové uložiště, známé jako date2. Datové uložiště obsahuje celkem šest triliónů řádků transakčních dat a více než 185 milionů nestrukturovaných dat, jako jsou e-maily, reporty, tabulky a jiné multimediální objekty.

Danny Girton, sudí z organizace, která spravuje Guinessovy světové rekordy, byl přítomen v New Yorku na tzv. certifikaci, kde se ověřovalo pokoření rekordu a podmínky pro jeho zápis.

"Sybase, Sun i BMMsoft si zaslouží za svůj zápis v Guinessově knize světových rekordů v kategorii největší datové úložiště na světě obrovský potlesk," řekl Girton. "Všem zúčastněným gratulujeme k úspěšnému pokoření hranice světového rekordu."

Analytický server Sybase IQ dosahuje výborných výsledků právě díky své jedinečné architektuře, která v sobě slučuje datovou strukturu na bázi sloupců s patentovanou indexací a škálovatelnou architekturou. Sybase IQ nabízí velmi nadprůměrný výkon při menších nákladech, než tradiční, řádkově orientované databáze. Na rozdíl od tradičních datových úložišť s řádkovou orientací jsou data uložená v Sybase IQ komprimována až na 70 procent své původní velikosti, čímž vzniká maximálně optimalizované a velmi elegantní analytické řešení.

"Výsledky měření jasně dokazují schopnosti Sybase IQ zvládat reálné scénáře, dotazování do obrovských objemů dat, která představují soubor transakcí v rámci světových finančních systémů a sítí za mnohaleté období," řekl Francois Raab, prezident konzultantské firmy InfoSizin, která dohlížela na přesné změření rekordu. "Systém Sybase IQ dokázal svoji produkční schopnost zvládat velké objemy multimediálních dokumentů, které představují elektronickou komunikaci mezi půlmilionem obchodníků na finančních trzích."

"Tento rekord je jasným důkazem vizí, které společnost Sybase vnímá směrem do budoucnosti. V těchto vizích hrají hlavní roli obrovské nároky na analytické zpracování velkých objemů dat, jenž se dají čekat v horizontu budoucích let," uvedla Kathleen Schaub, viceprezidentka pro marketing společnosti Sybase.

"Sybase IQ umožňuje uživatelům práci v rámci obrovských datových úložišť a urychluje analytické procesy až 100krát oproti tradičním řešením. Není tedy žádným překvapením, že když Sybase IQ spojí síly se serverem společnosti BMMSoft a inovativním serverem a produkty pro ukládání dat společnosti Sun Microsystems, výsledkem bude datové úložiště, které bude nejen nejlepší v oboru, ale také lámat rekordy a při tom spotřebovávat minimum energie."

"Servery Sun SPARC Enterprise jsou hnací silou celého datacentra - hladce na nich běhají kritické aplikace, včetně ERP, BIDW a rozsáhlých aplikací OLTP,“" řekl Bob McGaughey, senior director divize Enterprise Servers společnosti Sun Microsystems. "Guinessův světový rekord je důkazem toho, že řešení Sunu pro ukládání dat umožňují pokročilou virtualizaci a konsolidaci, nabízejí maximální rozšiřitelnost a výkon, který postačuje i pro ta nejnáročnější podniková prostředí."

Článek Sybase Software s.r.o. ze dne středa 4. června 2008

Další články od Sybase Software s.r.o.