logo TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o.

TTC MARCONI je plně v českých rukou

Stoprocentním vlastníkem TTC MARCONI s.r.o. se na základě podpisu smlouvy s ERICSSON Holding International B.V. stává společnost TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Český majoritní vlastník od mezinárodního koncernu odkoupil jeho 49% podíl.

"Cílem této změny bylo zejména upevnění pozice TTC MARCONI v oblasti systémové integrace komunikačních a bezpečnostních řešení a speciálních aplikací pro korporace. Společnost bude i nadále používat obchodní jméno TTC MARCONI," říká Josef Šelepa, její generální ředitel.

V tomto segmentu dosahuje společnost TTC MARCONI dlouhodobě stabilních výsledků, zatímco nadnárodní společnost Ericsson se v poslední době koncentruje především na segment infrastruktury mobilních sítí.

Mezi nejvýznamnější zákazníky TTC MARCONI v České republice i v zahraničí patří řada velkých korporací v energetice, dopravě a státní správě. Významné místo zaujímají komunikační systémy pro obranu státu.

Odkoupení minoritního podílu Ericssonu umožní budoucí konsolidaci obou českých společností, TTC MARCONI a TTC TELEKOMUNIKACE. Vlastníci si od konsolidace slibují nejen úsporu nákladů a zvýšení efektivity řízení, ale zejména další posílení pozice TTC MARCONI na trhu ICT.

Další články k tématům - bezpečnost - doprava - energetika - Ericsson - infrastruktura - Josef Šelepa

Článek TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. ze dne čtvrtek 29. května 2014

Další články od TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o.