logo Citrix Systems Czech Republic s.r.o.

Citrix je lídrem v oblasti VDI

Citrix je analytickou společností Forrester označen za lídra v oblasti VDI (Server-Hosted Virtual Desktops). Zpráva The Forrester Wave: Server-Hosted Virtual Desktops, Q3 2015 hodnotila 26 kritérií, včetně aktuální nabídky, strategie a pokrytí trhu.

Zpráva Forrester Wave uvádí, že nabídka XenDesktop VDI je osobitá na vícero úrovních. Od uživatelské zkušenosti s klienty Citrix Receiver, který nabízí nativní podporu HDX protokolu na všech zařízeních a operačních systémech, až po bohatou 3D grafiku a podporu 4K monitorů a sofistikovaných doplňků v oblasti multimédií a videokonferencí.

Zpráva také poznamenala, že nabídka Citrixu obsahuje i důmyslnou WiFi myš, která funguje se softwarem Citrix Receiver na platformě iOS.

Dále si zpráva si všímá, že Citrix zkonsolidoval svoji platformu v roce 2014 a má jednotnou řídící konzoli pro celou VDI nabídku a současně konstatuje, že XenDesktop je součástí nejkomplexnějším sady technologií pro doručování pracovních ploch v rámci odvětví.

XenDesktop poskytuje virtuální Windows desktopy jako bezpečné mobilní služby na jakékoliv zařízení, což analytici firmy Forrester hodnotili také velmi pozitivně. Toto řešení, nabízející hybridní platformy postavené na třetí generaci architektury FlexCast Management (FMA), je připravené na prostředí cloudu a odděluje řídící vrstvu od uživatelských serverů.

IT tak může bezpečně doručovat aplikace z vlastní fyzické infrastruktury i z cloudu.

Další články k tématům - analýza - bezpečnost - cloud - desktop - infrastruktura - iOS - monitor - server - WiFi

Článek Citrix Systems Czech Republic s.r.o. ze dne středa 30. září 2015

Další články od Citrix Systems Czech Republic s.r.o.