logo Citrix Systems Czech Republic s.r.o.

Kirill Tatarinov - nový prezident a CEO Citrixu

Novým prezidentem a generálním ředitelem společnosti Citrix Systems, Inc. se od 25.1. 2016 stává Kirill Tatarinov. Ve své pozici se zaměří na posílení a naplnění inovačního potenciálu v oblasti produktů i služeb.

Kirill Tatarinov má za sebou 13leté zkušenosti s vrcholovým managementem ve společnosti Microsoft. Ke dni 25.1. 2016 zaujme Kirill Tatarinov i pozici v představenstvu společnosti. Výkonným předsedou představenstva bude i nadále dosavadní prozatimní prezident a CEO, Robert Calderoni.

"Je pro mne velkou ctí připojit se ke společnosti Citrix, která je kultovní společností s jednou z nejlepších globálních značek, širokou škálou inovativních produktů a obrovským množstvím produktů aktivně využívaných zákazníky po celém světě, a to včetně 99% firem z žebříčku Global 500. Těším se na práci po boku špičkových manažerů, skvělých zaměstnanců i specializovaných partnerů a pevně věřím, že společně opět posuneme hranice inovací a ještě více zhodnotíme náš potenciál,“ uvádí ke svému jmenování Kirill Tatarinov.

Kirill Tatarinov působí v IT již tři desítky let a může se pochlubit velmi úspěšnou bilancí ve strategických a obchodních oblastech produktového managementu zaměřeného na software a IT služby. Z jeho profesní minulosti lze vyzdvihnout například pozici výkonného viceprezidenta divize Microsoft Business Solutions, která za jeho působení dosáhla zdvojnásobení obratu i zvýšení ziskovosti.

V rámci této pozice stál Kirill Tatarinov i za úspěšnou transformací divize do prostředí cloudu a odpovídal za řízení celosvětového ekosystému partnerů. Před příchodem do Microsoftu působil Tatarinov například jako technologický ředitel ve společnosti BMC.

Další články k tématům - cloud - inovace - Microsoft - ředitel - zaměstnanci - Kirill Tatarinov - Robert Calderoni

Článek Citrix Systems Czech Republic s.r.o. ze dne pátek 22. ledna 2016

Další články od Citrix Systems Czech Republic s.r.o.