logo Citrix Systems Czech Republic s.r.o.

Citrix Workspace Cloud zjednodušuje nasazení cloudu bez ztráty kontroly nad IT

Společnost Citrix představuje Workspace Cloud - první cloudovou platformu, která IT oddělením umožní zvládat stále rostoucí tlak na poskytování IT zdrojů na vyžádání.

U nově dostupného Citrix Workspace Cloud zákazníci potvrzují rychlejší a snadnější nasazování aplikačních, datových i mobilních služeb na jakékoliv infrastruktuře, v prostředí privátních i hybridních cloudů.

Tato platforma zvyšuje produktivitu tím, že poskytuje IT oddělením způsob, jak rychleji a snadněji spravovat a bezpečně zpřístupňovat aplikace i data z vybraného cloudu nebo hybridní infrastruktury.

Na širším testování nové platformy se prostřednictvím partnerského programu, který umožňuje využití produktů Citrix před oficiálním uvedením na trh, podílely tisíce partnerů i zákazníků. Nyní je Citrix Workspace Cloud všeobecně dostupný pro produkční nasazení v podobě servisních balíčků.

Na testování se od května 2015 podílely tisíce zákazníků i partnerů, jejichž zpětná vazba zajistila, že služby jsou jednoduché, rychle a snadno nasaditelné a jejich využívání je navíc uživatelsky přívětivé a intuitivní. Již počáteční testy Citrix Workspace Cloud zaznamenaly pozitivní ohlas na zrychlení a zjednodušení nasazení virtualizace desktopů.

V některých případech zprovoznili administrátoři prostředí pro virtualizaci desktopů s technologiemi Citrix pro přibližně 50 uživatelů v řádu minut. Cloudová platforma zjednodušuje nasazování virtuálních aplikací a desktopů tím, že eliminuje požadavky na vybudování hostující infrastruktury i na nastavení aplikací a počítačů.

Většina poskytovatelů cloudových služeb si situaci ulehčuje tím, že výpočetní a datové zdroje i nástroje pro správu provozuje v jednom cloudu. Důsledkem tohoto přístupu IT oddělení přicházejí o plnou kontrolu nad výběrem lokality pro provoz systémů. Citrix Workspace Cloud oproti tomu přináší jedinečnou řídící architekturu, která umožňuje ovlivňovat místo nasazení a provozu výpočetních i datových zdrojů.

Citrix Workspace Cloud navíc poskytuje všechny funkce pro správu prostřednictvím cloudu, a partneři tak mohou být při přidávání služeb do svého portfolia mnohem flexibilnější a návrh i nasazení zákaznických řešení je rychlejší a jednodušší.

Možnost vybrat si veřejnou nebo privátní cloudovou infrastrukturu, která přesně odpovídá jedinečným požadavkům, je pro IT oddělení zásadní, což potvrzuje i zpráva výzkumné agentury Forrester Research.

Citrix Workspace Cloud je dostupný v balíčcích:

Výzkum Business Technographics Global Infrastructure Survey pro třetí čtvrtletí loňského roku uvádí, že současnému trhu s výpočetními cloudy dominuje nejméně 14 významných poskytovatelů, ale každý z nich využívá jiné technologie a má jiné silné stránky.

A Citrix Workspace Cloud je jedinečný právě svou schopností podporovat všechny tyto platformy.

Další články k tématům - cloud - desktop - infrastruktura - virtualizace - výzkum

Článek Citrix Systems Czech Republic s.r.o. ze dne úterý 22. září 2015

Další články od Citrix Systems Czech Republic s.r.o.