logo Easy Software s.r.o.

Nástroje účinné kontroly zaměstnanců při práci z domova pomáhají rozptýlit obavy z Home Office

Pokud se zaměstnavatel obává, že umožněním práce z domova ohrozí výkonnost svých zaměstnanců, měl by si zajistit jejich účinnou kontrolu. Lidé, kteří využívají Home Office, nemusí nutně dodržovat konkrétní pracovní dobu - důležité jsou výsledky jejich práce.

Především jde o plnění termínů a odevzdávání práce v tom rozsahu, jaký stanovil zaměstnavatel. Na to stačí sofistikované online nástroje projektového řízení, jako je například Easy Project.

Vedoucí projektu v něm nastaví základní parametry a zadává jednotlivé úkoly zaměstnancům s přesnými termíny. Systém pak jednotlivé pracovníky upozorňuje formou e-mailů na blížící se uzávěrky. K úkolům je možné připojit otevřené dokumenty na sdíleném disku tak, aby lidé z týmu mohli pracovat společně. A video chaty, které ve stále větší míře nahrazují běžné zasedačkové porady.

Díky snadnému nastavení a připraveným šablonám je Easy Project vhodný pro všechna odvětví. Od IT a software přes služby a výrobu až po školství a státní sféru. V každém odvětví má mnoho úspěšných implementací od malých až po ty největší hráče. Jedná se o skvělé řešení pro malé i velké týmy nebo celou firmu.

"Nová verze Easy Projectu pro rok 2019 navíc nabídne tzv. Lite verzi, která umožní tento nástroj ihned používat bez zdlouhavého nastavování - toto řešení uvedeme na trh letos v únoru. Věřím, že jím přesvědčíme další české firmy, aby přešly od neefektivního řízení prostřednictvím excelových tabulek nebo lístečků k modernímu projektovému managementu. Obavy firem z nízké pracovní morálky zaměstnanců a udržení jejich vysoké výkonnosti jsou v době digitálních technologií již zcela liché. Podle loňského průzkumu TREXIMA nabízela možnost Home Office pouze čtvrtina až třetina českých firem. Přitom jde o benefit, který adepti na zaměstnance přímo vyžadují," říká Ondřej Šťovíček, produktový manažer společnosti Easy Software.

V současnosti mohou pouze necelá 4% Čechů využívat výhod práce z domova. Oproti zemím západní Evropy to je dvakrát až čtyřikrát méně, a Česká republika je na tom z hlediska povolování Home Office podle statistiky Eurostatu také hůře než průměr Evropské unie, který činí 5%.

Článek Easy Software s.r.o. ze dne pondělí 21. ledna 2019

Další články od Easy Software s.r.o.