logo Lenovo Czech

Řada nových zařízení v rodině notebooků Lenovo IdeaPad

Nové modely IdeaPad 5i Pro a IdeaPad 5 Pro jsou vhodné pro studenty a nabízejí řadu zajímavých vychytávek. Dalším přírůstkem je IdeaPad 5G - notebook připravený na nástup éry rychlejšího připojení. Lenovo současně zavádí nejnovější SW aktualizace aplikace Lenovo Vantage, které pomohou přizpůsobit počítač ještě více vašim potřebám.

Přestože se náš každodenní život změnil, stále můžeme z domova sledovat nejnovější filmy, aplaudovat učitelům našich dětí nebo povzbuzovat spolupracovníky prostřednictvím propojených technologií. Chytřejší spotřebitelské produkty a software Lenovo vám mohou pomoci se přizpůsobit a zůstat ve spojení i v neustále se měnícím světě.

S IdeaPad 5G a řekněte sbohem pomalé domácí WiFi

Uživatelé potřebují rychlý, efektivní a propojený notebook, který jim pomůže překonat současnou situaci, a to vše za dostupnou cenu. Vzhledem k tomu, že členové domácnosti sdílejí ve špičce domácí WiFi sítě, je důležitější než kdy dřív, mít spolehlivé mobilní připojení 4G/LTE a 5G, které vám umožní bleskovou rychlost během vaší příští prezentace nadřízeným. Proto představujeme nový ultra přenosný Lenovo IdeaPad 5G.

Díky až 20hodinové výdrži baterie při přehrávání videa si na tomto 14palcovém notebooku můžete užívat sledování filmů po celý den z pohodlí své pohovky. Kromě toho nabízí bleskovou rychlost připojení 5G (podporuje sub-6 GHz), spolehlivé 4G LTE4 a silné připojení WiFi.

Toto praktické, a přitom elegantní zařízení umožňuje lidem, kteří chtějí zvládat více věcí najednou, zůstat ve spojení doma i na cestách. A to i díky tomu, že kombinuje oblíbené vlastnosti vašeho smartphonu, jako je například okamžitá odezva, s efektivitou lehkého a tenkého notebooku bez ventilátoru a s Windows 10.

V místech, kde není 5G k dispozici, můžete využít zabezpečené a spolehlivé připojení 4G LTE, které je na notebooku IdeaPad 5G nastaveno jako výchozí.

Vysoký výkon a efektivitu IdeaPad 5G zajišťuje špičková výpočetní platforma Qualcomm Snapdragon 8cx 5G společně s výkonnou grafikou Qualcomm Adreno 680 a systémem pro konektivitu Qualcomm Snapdragon X55 Modem-RF.

Tento inovativní notebook vám prostřednictvím poskytovatele služby 5G umožní stahovat filmy, telefonovat a odesílat e-maily prakticky odkudkoliv rychlostí až 10krát větší, než nabízí 4G. V mžiku tak stáhnete i velké soubory a díky 14palcovému (1920 x 1080) IPS displeji, který nabízí jas 300 nitů pro bohatý obraz se 100% barevným gamutem v kvalitě sRGB, budete moci sledovat videa ve Full HD rozlišení.

K dispozici je také 14palcový model Lenovo IdeaPad 4G/LTE4 poháněný výpočetní platformou Snapdragon 8c, který poskytuje plynulý a citlivý výkon pro vzdělávání i hraní her. S IdeaPad 5G a IdeaPad 4G/LTE získáte také paměť až 8 GB LPDDR4X a 512GB PCle SSD úložiště.

Notebook je vyveden v jednoduchém designu v elegantním světle stříbrném odstínu bez ventilátoru a s pohodlnou klávesnicí IdeaPad, kterou zákazníci milují. Díky tomu je vše chladnější a tišší podobně jako u tabletu.

Užijte si pronikavý zvuk z reproduktorů orientovaných směrem k uživateli a optimalizovaných pomocí Dolby Audio. Dvojitý mikrofon navíc zajišťuje čisté online volání, ať už chatujete s přáteli, nebo se rychle přihlásíte do online porady v práci.

Okamžité zapnutí s moderním pohotovostním režimem znamená, že váš notebook IdeaPad 5G je připraven pracovat, kdykoliv ho zrovna potřebujete. Buďte bez starostí a odemkněte svůj notebook pomocí svého obličeje díky infračervené kameře (IR) pro větší bezpečnost.

S váhou 1,2 kg a tloušťkou 14,9 mm je super přenosný. Vybaven je 51 Wh baterií a technologií Rapid Charge Express, takže budete pravděpodobně unavení dříve než on. Svůj notebook i smartphone dobijete jednoduše pomocí jednoho kabelu díky portu USB typu C.

IdeaPad 5i Pro a IdeaPad 5 Pro - pro práci i zábavu

Lenovo představuje dosud nejvýkonnější notebooky IdeaPad - IdeaPad 5i Pro9 a IdeaPad 5 Pro. Jedná se o novou spolehlivou řadu notebooků, která vyniká svým stylem a výkonem v různých konfiguracích. Vyberte si dokonalé specifikace pro zábavu, velikost displeje (14 nebo 16palcový) a celokovový design v módním odstínu šedé Cloud Grey nebo Storm Grey.

Vůbec poprvé je displej notebooku Lenovo IdeaPad nabízen jako vyšší s poměrem stran 16:10, aby lépe vyhovoval multitaskingu při práci s Windows a příležitostně i večerním filmovým maratonům. Notebooky IdeaPad 5i Pro IdeaPad 5 Pro mají také tenčí rámečky na všech stranách displeje, působivý 90% poměr displeje k tělu a barevné pokrytí 100% sRGB.

Přinášejí proto lepší zážitky při vzdělávání nebo zábavě kdekoliv v domě, a to i díky stabilnímu Wi-Fi 6 připojení5. Displej je certifikován TÜV Rheinland jako bezpečnější než běžné displeje, jelikož disponuje technologií Eye Care, která redukuje modré světlo, a pomáhá tak chránit váš zrak při dlouhých hodinách práce na počítači.

S váhou pouhých 1,45 kg u 14palcového modelu a 2 kg u 16palcového je snadno přenosný. Chytrá výbava, jako je infračervená kamera s Windows Hello, zajišťuje lepší zabezpečení a přihlášení bez použití rukou.

Chytré senzory time-of-flight (ToF) infračervené kamery navíc zefektivňují vaši práci prostřednictvím softwaru pro snímání pozornosti Glance od Mirametrix. Například pozastaví video, když si jdete pro šálek kávy, nebo spustí alarm v případě, že se notebook pohne, pokud jste k němu otočení zády.

Notebook je ve výchozím nastavení přepnut do režimu inteligentního chlazení, který pomáhá využít vyvážená vylepšení AI k optimalizaci životnosti baterie. Pro zvýšení nebo snížení výkonu notebooku stačí využít funkci Lenovo Q-Control stisknutím Fn+Q pro přechod do režimu maximálního výkonu, nebo naopak do režimu úspory baterie.

A když se rozhodnete pro displej s rychlejším obnovovacím kmitočtem,12 budete mít možnost zpomalit obnovování obrazovky a tím si zajistit větší kontrolu nad výdrží baterie při lehčí práci. Stačí stisknout Fn+R.

Užijte si větší trackpad v porovnání s předchozími generacemi a vylepšenou klávesnici s volitelným podsvícením. Zažijte kvalitní zábavu a ponořte se do zcela nového světa zvuku s technologií Dolby Atmos a ostrého obrazu s vysokým rozlišením displeje až 2,8K nabízeným u 14palcových modelů notebooku.

U modelu Lenovo IdeaPad 5i Pro s procesory Intel®můžete očekávat:

Pokud se rozhodnete pro Lenovo IdeaPad 5 Pro poháněný novou generací mobilních procesorů AMD Ryzen (již brzy), můžete si vybrat.

14palcový IdeaPad 5 Pro - vybavení:

16palcový IdeaPad 5 Pro - vybavení:

Ceny a dostupnost

Nová vylepšení Lenovo Vantage

Lenovo Vantage je aplikace, která vám bude vždy krýt záda, a to napříč celým portfoliem společnosti. Již v lednu se navíc dočká vylepšení u několika svých funkcí. V zatím poslední aktualizaci nabízí Lenovo Vantage uživatelům nejnovějších zařízení Lenovo lepší pohled na výkon jejich chytrých baterií, přičemž zobrazuje i tak detailní aktualizace stavu, jako je aktuální kapacita baterie, předpokládaná životnost a teplota.

Další funkcí, u které nové aktualizace Vantage dále zvýší uživatelský komfort v rámci celého portfolia spotřebitelských notebooků Lenovo, je Lenovo Smart Assist. Jeho intuitivní aktualizace zahrnují vylepšení funkce přihlašování bez použití rukou s Windows Hello, stejně jako rozšíření podpory aplikací a prohlížečů pro přehrávání videa bez použití rukou a možnosti vylepšení videa Super Resolution 2.0.

Další články k tématům - aktualizace - DDR4 - displej - IdeaPad - IPS - Lenovo Vantage - LTE - notebook - NVIDIA - SSD - video - WiFi - Windows

Článek Lenovo Czech ze dne pátek 8. ledna 2021

Další články od Lenovo Czech

Lenovo představuje nové modely notebooků ThinkPad

Ducati Lenovo tým

Strategie dlouhodobě udržitelného růstu přináší Lenovu rekordní výsledky

Nové futuristické herní notebooky Lenovo řady Legion

Nové notebooky Lenovo řady ThinkBook pro mobilní profesionály

X1 Titanium Yoga - nejtenčí notebook ze série Lenovo ThinkPad

Notebook Yoga Slim 7i Pro s OLED displejem

Řada nových zařízení v rodině notebooků Lenovo IdeaPad

Nové monitory Lenovo a počítač Yoga AIO 7

Nový tablet Lenovo TAB P11

Lenovo roste napříč všemi segmenty

Trendem pro home office jsou herní notebooky

Tři měsíce super muziky zdarma na Amazon Music Unlimited

Nejnovější přírůstky do prémiového portfolia Lenovo X1

Nová generace notebooků Lenovo ThinkBook

OS Linux Ubuntu pro Lenovo ThinkPad a ThinkStation

Nová generace tenkých notebooků Yoga Slim

Finanční výsledky Lenovo za Q1 roku 2020

Lenovo představuje Yoga Duet 7i a IdeaPad Duet 3i s digitálním perem

Lenovo upřesňuje podmínky prodloužené záruky

Delší záruka na tablety a počítače Lenovo

Herní notebooky Lenovo Legion s nejnovější generací technologie NVIDIA a Intel

Nové modely notebooků Lenovo ThinkPad řady T, X a L

Kontinuální růst tržeb Lenovo

Personální posily pro Lenovo management, obchod a technologie

Novinky Lenovo pro rok 2020

Ohebný displej v notebooku Lenovo ThinkPad X1 Fold

Partnerský program ELEVATE pro datacentra a servery Lenovo

Lenovo - přední světový dodavatel PC s rekordní dodávkou 17,3 milionů kusů

Výkonný a cenově výhodný notebook Lenovo Yoga 730

Intel a Lenovo urychlují proces konvergence mezi HPC a AI

Inovace notebooků Yoga a tablety s Google asistentem pro širokou veřejnost

Lenovo představuje inovace ThinkPadů a novou generaci dostupnějších zařízení

Lenovo novinky ze segmentu monitorů, tabletů, AiO i notebooků

Prémiové podzimní novinky Lenovo

Skvělý začátek fiskálního roku podpoří další technologický rozvoj Lenovo

Lenovo servery pro práci s velkým objemem dat

Chytřejší počítače mohou být menší a tenčí

Virtuální a rozšířená realita i IoT řešení pro lepší byznys

Nová generace notebooků Lenovo ThinkPad

Výkonný tablet a notebook Lenovo pro práci i zábavu

Lenovo technologie bodují v žebříčku nejvýkonnějších superpočítačů světa

Lenovo ThinkPad X1 Carbon - ultrabook pro byznysové profesionály

Tři nové výkonné all-in-one PC Lenovo pro práci doma i v kanceláři

Nová řada herních zařízení a příslušenství Lenovo

Firemní notebook Lenovo ThinkBook 13s pro práci i zábavu