logo MICOS spol. s r.o.

MICOS mění strukturu založením dvou nových společností

Dynamický rozvoj technologií, neustálé změny legislativy a změny ve struktuře pracovního trhu vytvořily nutnost modernizace struktury MICOS spol. s r.o. Do nových společností MICOS TELCOM s.r.o. a MICOS FMB s.r.o. budou odštěpena aktiva MICOSu související s jejich činností.

V případě MICOS TELCOM jde o aktiva nezbytná pro výrobní a obchodní činnost divize Telcom a v případě MICOS FMB jde o aktiva související se správou nemovitostí.

"Dřívější divize společnosti MICOS se stává po 28 letech dospělou a plnohodnotnou firmou. Jde o významný krok pro posílení pozice na globálním telekomunikačním trhu. Musím zdůraznit, že bychom tuto změnu nemohli uskutečnit bez kreativity, odbornosti a úsilí našich zaměstnanců. MICOS TELCOM má vlastní vývojový tým a exportuje své výrobky do více než 60 zemí světa," říká Svatoslav Novák, jednatel společnosti MICOS TELCOM.

MICOS TELCOM s.r.o. patří mezi přední výrobce pasivních komponentů pro vysokorychlostní sítě elektronických komunikací, zejména optických sítí. Další výrobní oblastí jsou datové skříně, včetně zodolněných EMC skříní, nabíjecích stanic pro elektromobilitu.

Ke vzniku nových společností došlo V souladu se zákonem č. 125/2008 sb. o přeměnách obchodních společností a družstev k 1. 10. 2018.

Článek MICOS spol. s r.o. ze dne pondělí 8. října 2018

Další články od MICOS spol. s r.o.