logo Software Pro, s.r.o.

Partnerský prodej použitého softwaru

Cílem slpolupráce SoftwarePro je partnerská kooperace s resellery, systémovými integrátory a dalšími partnery z oblasti IT, kteří chtějí koncovým zákazníkům nabídnout softwarové licence až o 70% výhodněji - zapojit se může každý IT subjekt bez nutnosti registrace.

"Aby dodavatelé ICT služeb dokázali splnit náročné požadavky zákazníků, musí mít zajištěn přístup k širokému spektru služeb. V případě nákupu softwarového vybavení je běžným standardem pořizovat nové licence, avšak ne vždy mohou vyhovovat firemním potřebám. Každý nepotřebuje nejnovější verze programů, ať už z důvodu, že nevyužije všechny jeho funkce, nebo nemá potřebný hardware, ale preferuje především cenu. Pro tyto zákazníky tu existuje alternativa v podobě druhotných licencí," říká Patrik Sodoma, Sales Director for Czech Republic ze společnosti SoftwarePro.

Spolupráce se SoftwarePro probíhá na bázi poptávka - nabídka. Partnerům nabízíme unikátní konkurenční postavení u svých koncových zákazníků, kdy mohou kromě konvenčních řešení nabídnout také finančně výhodnější alternativu v podobě druhotných licencí. Tím zákazník ušetří a partner od nás získá zaslouženou provizi.

Zájemci prozatím nemusí podstupovat žádnou registraci. Jediné, co musí splňovat, je být dodavatelem IT řešení či služeb do firem. Může jít o resellery, systémové integrátory, správce sítí, poskytovatele připojení k internetu, datacentra apod.

Tato skupina subjektů má vybudovanou základnu koncových zákazníků, a tudíž nejlepší předpoklady nabídnout jim alternativu k novým licencím.

Provize z prodeje pro partnera se určuje podle předem domluveného modelu spolupráce, případně podle aktuální situace na trhu. Její přesná výše se odvíjí z druhu softwarové licence.

Mezi nejprodávanější patří kancelářské balíky Office a serverové operační systémy od společnosti Microsoft.

Partnerům potom doporučujeme nabízet licence zákazníkům za naše doporučené ceny. Nákupní i prodejní ceny od nás partneři získají po prvotním kontaktu.

Spolupráce přitom může být neveřejná, tedy nebude nikde veřejně uváděna a bude probíhat pouze na interní úrovni.

Profitovat lze i z použitého softwaru

Partneři díky kooperaci získají konkurenční výhodu formou širšího portfolia. Navíc mohou využít i spolupráci s ICT partnery společnosti SoftwarePro nebo jejich nedávno spuštěnou službu softwarový audit, která odhalí, zda se ve firmě koncového zákazníka nenacházejí nevyužité licence.

Jejich optimalizací, respektive možným zpětným odkupem, lze přinést další finanční prostředky.

Partnerům touto formou nabízíme nejen užitečnou spolupráci, ale zároveň se jim snažíme nabídnout možnost se před nákupem potřebného softwaru zamyslet nad všemi dostupnými legálními alternativami pro jejich zákazníky.

Takzvané druhotné licence se nikterak neliší od příslušných nových licencí, mají stejné výhody a podporu od výrobce. V porovnání s nákupem nového softwaru nevznikají žádné nevýhody, ale naopak finanční úspora až do výše 70%.

Tyto prostředky v ICT rozpočtu mohou firmy využít jinak, např. pro nákup potřebné techniky. Společnostem, ale i státním institucím se tak otevírá možnost vybrat si, zda chtějí dražší, ale nové licence, nebo použité, ale o dost levnější.

Jednoznačným benefitem pro koncového zákazníka je nejen nižší cena, ale podstatnou roli hraje i možnost vymanit se z konvenčního monopolu Microsoftu, protože v tomto případě jde o právo užívat software, který se ze své podstaty neopotřebovává.

Soudní dvůr Evropské Unie navíc rozhodl, že zákazník má právo si vybrat a legálně používat i druhotně zakoupené licence.

Článek Software Pro, s.r.o. ze dne čtvrtek 8. srpna 2019

Další články od Software Pro, s.r.o.