logo Sophia Solutions, s.r.o.

Systém pro elektronické účetní výkaznictví EU s oceněním magazínu BusinessIT

Unikátní IT řešení SmartNotes + ESEF XBRL Tagger, které umožňuje rovnou ve formátu iXBRL připravit výroční zprávy veřejně obchodovatelných firem otagované podle taxonomie ESEF, získalo ocenění Pozoruhodný produkt 2022 pro oblast Disclosure Managementu.

Již od 1. 1. 2020 jsou emitenti kótovaní na regulovaných trzích EU, v rámci jednotného formátu elektronického účetního výkaznictví ESEF, povinní své konsolidované účetní závěrky připravit a zveřejnit v elektronické podobě ve formátu XBRL, a to v souladu s technickými standardy vydanými Evropským orgánem pro cenné papíry a trhy - ESMA.

Společnost Sophia Solutions spolu s významným evropským partnerem - společností AMANA Consulting GmbH, nabízí dostupné a rychlé řešení všem firmám, kterých se regulatorika ESEF týká.

Společnost AMANA má od počátku spuštění tohoto povinného formátu, tedy od 1. ledna 2020, za sebou již mnoho úspěšných implementací, a to především u velkých společností ze západoevropského trhu.

O tyto zkušenosti se nyní opírá i Sophia Solutions, která společnost AMANA zastupuje v České a Slovenské republice.

O společnosti AMANA Consulting

AMANA Consulting GmbH patří mezi evropské leadery v segmentu vývoje inteligentních softwarových systémů pro oblast daní, regulatorního reportingu, XBRL a leasingu.

Mezi taková řešení patří například Global Tax Center nebo software pro přípravu komplexních reportů a dokumentů SmartNotes.

Další články k tématům - AMANA - Disclosure Management - ESEF - ESMA - ocenění - SmartNotes - výkaznictví - XBRL

Článek Sophia Solutions, s.r.o. ze dne pátek 10. prosince 2021

Další články od Sophia Solutions, s.r.o.