logo TIP IT Solutions s.r.o.

Nařízení eIDAS 2.0. by mělo letos vstoupit v platnost - připravte se na něj díky elektronickému podpisu InSign

V roce 2018 představila Evropská komise návrh revize nařízení eIDAS a od zmíněného roku je toto nařízení dále upravováno. Nový návrh začal být označován jako eIDAS 2.0. a přinesl významné změny.

eIDAS 2.0.: Spolehlivé řešení digitální identifikace pro přístup k veřejným službám v Evropské unii

Cílem eIDAS 2.0. je umožnit občanům Evropské unie, aby mohli přistupovat k veřejným službám pomocí spolehlivého řešení digitální identifikace. Současně má umožnit digitálně uzavírat smlouvy, a to i napříč jednotlivými zeměmi, bez nadbytečné administrativy a nedůvěry.

Nařízení eIDAS 2.0. chce také optimalizovat bezpečnost a důvěryhodnost digitální identifikace a vytvořit jednotný doklad totožnosti.

Oproti nařízení eIDAS 1.0 nová verze navíc obsahuje elektronickou doporučenou poštu, elektronické certifikáty pro ověřování a identifikační digitální peněženku. Tato peněženka má uživatelům umožnit uchovávat a spravovat jejich digitální identitu na jednom místě.

A navíc bude díky ní možné vytvářet ověřený elektronický podpis. A právě s elektronickým podpisem, který splňuje požadavky eIDAS 2.0. Vám dokážeme již nyní pomoci.

Elektronický podpis InSign: Spolehlivá a bezpečná identifikace dle eIDAS 2.0.

Jako jediní v České republice klientům nabízíme elektronický podpis InSign, který je založený na špičkové německé technologii. InSign poskytuje nejen vysokou úroveň ochrany osobních údajů, ale navíc splňuje přesnou identifikaci údajů, které vyžaduje právě evropské nařízení eIDAS 2.0.

Elektronický podpis InSign navíc podporuje všechny typy podpisů podle zmíněné normy eIDAS. Tedy elektronický podpis prostý (SES), zaručený (AES) i podpis kvalifikovaný (QES). Díky tomu, že InSign snadno implementujete do svých firemních systémů, se stane důležitou součástí vašeho podnikání.

Nařízení eIDAS 2.0. se aktuálně nachází ve fázi připomínkování ze stran států a očekává se, že vstoupí v platnosti do konce roku 2023. Vy se na něj však díky elektronickému podpisu InSign snadno připravíte již nyní.

Pro více informací o elektronickém podpisu InSign nás neváhejte kontaktovat.

Rádi Vaše dotazy zodpovíme.

Další články k tématům - eIDAS - elektronický podpis - digitální identifikace - InSign

Článek TIP IT Solutions s.r.o. ze dne pondělí 17. července 2023

Další články od TIP IT Solutions s.r.o.