logo FlowMon Networks, a.s.

INVEA-TECH posiluje akvizicí AdvaICT

Akvizicí AdvaICT tak INVEA-TECH doplňuje nabídku vlastních produktů o systém FlowMon ADS, který je podle posledního Gartner reportu špičkou v oblasti behaviorální analýzy a automatické detekce anomálií v síťovém provozu na základě NetFlow statistik.

Softwarová společnost AdvaICT vyvíjí systémy pro detekci anomálií a nežádoucího chování v počítačové síti založené na permanentním vyhodnocování statistik o provozu na síti. Tyto systémy jsou v současné době celosvětově velmi populární, neboť umožňují výrazné zvýšení bezpečnosti sítě díky odhalování provozních i bezpečnostních problémů a to včetně těch, které není možné detekovat tradičními bezpečnostními nástroji.

Hlavním produktem společnosti AdvaICT je systém FlowMon ADS, který je vyvíjen jako softwarový modul do řešení FlowMon společnosti INVEA-TECH. Akvizice společnosti AdvaICT proto byla logickým krokem pro zefektivnění vývoje řešení FlowMon a upevnění postavení společnosti INVEA-TECH na trhu.

Akvizicí společnosti AdvaICT bude INVEA-TECH nabízet vlastní ucelené řešení pro monitorování a bezpečnost počítačových sítí chránící uživatele před novými hrozbami. To jí umožní vytvořit významný synergický efekt a poskytovat zákazníkům komplexní řešení, které pokryje veškeré jejich potřeby v oblasti monitorování a bezpečnosti IT.

Rostislav Vocilka, CEO společnosti INVEA-TECH, k akvizici uvedl: "Společnost INVEA-TECH byla založena v roce 2007. Již od počátku jsme měli výborný produkt založený na technologii transferované z CESNETu, ale museli jsme udělat spoustu práce, abychom jej dostali na trh. Dnes úspěšně expandujeme do zahraničí a na domácím trhu jsme lídrem v segmentu řešení pro monitorování a bezpečnost sítí. Doplnění našeho stávajícího produkt portfolia o systém automatizované detekce anomálií v síťovém provozu je přirozeným krokem, a věřím tak v posílení naši pozice nejen na domácím trhu, ale především v zahraničí."

Pavel Minařík, CEO a CTO AdvaICT, který bude nově zastávat funkci CTO ve společnosti INVEA-TECH, k danému kroku poznamenal: "Spojením společností INVEA-TECH a AdvaICT upevníme pozici řešení FlowMon na českém trhu, zjednodušíme komunikaci se zákazníky i obchodními partnery a budeme schopni nabídnout vysoce integrované a provázané řešení pro měření a ukládání provozu datové sítě a jeho automatickou analýzu. Sjednoceným prodejním kanálem v současnosti obsluhujeme osm významných světových trhů včetně Japonska nebo blízkého východu."

O řešení FlowMon

FlowMon je kompletní řešení pro monitorování a bezpečnost počítačových sítí, které je založeno na technologii sledování IP toků (NetFlow/IPFIX/sFlow) a analýze chování sítě (NBA – Network Behavior Analysis). Řešení poskytuje detailní přehled o dění v sítí a díky tomu umožňuje zvýšení bezpečnosti sítě, monitorování síťového provozu v reálném čase, detekci vnitřních i vnějších útoků, efektivní dohledání a řešení incidentů v síti a mnohé další. Řešení je dostupné ve formě zařízení či virtuálních zařízení pro VMware.

Článek FlowMon Networks, a.s. ze dne čtvrtek 7. února 2013

Další články od FlowMon Networks, a.s.