logo WIA spol. s r. o.

TV6 vysílá pro mobilní telefony díky řešení od společnosti WIA

Internetová televize Prahy 6, známá pod názvem TV6, nyní umožňuje sledování svého pravidelného vysílání zpravodajských reportáží a důležitých událostí prostřednictvím mobilních telefonů díky řešení od společnosti WIA.

Mobilní telefony již dávno nepředstavují pouze prostředek pro telefonování či zasílání textových zpráv, nýbrž jsou i zařízením pro fotografování, pořizování a přehrávání videa. Těchto nových vlastností využila i společnost WIA v komplexním zajištění verze internetového vysílání TV6 pro mobilní telefony. WIA spol. s r. o., telekomunikační operátor se zaměřením na produkty s vysokou přidanou hodnotou, standardně nabízí kromě připojení k internetu také široké portfolio streamingových služeb.

"Řešení pro TV6 je založeno právě na knowhow v oblasti moderních serverových řešení pro odbavení multimediálního obsahu. Video na mobilních zařízeních představuje stále nejnáročnější úlohu v této oblasti, a to především kvůli různorodosti koncových zařízení – jednotlivých typů mobilních telefonů. Úřad městské části Praha 6 je z našeho pohledu průkopníkem v oblasti municipálních on-line služeb, a proto jsme rádi nabídli profesionální řešení za výhodných podmínek," dodává Filip Malina, jednatel WIA spol. s r. o.

Podle Martina Šalka, tiskového mluvčího Prahy 6, podobný projekt v oblasti veřejné a státní správy nemá obdoby. Doposud bylo mobilní video předmětem komerční nabídky. TV6 a její vysílání pomocí mobilních telefonů je jedinečné zejména svým obsahem, který je pro mobilní video ideální. Důraz je kladen především na předání maximálního množství informací a zároveň zachování vhodné délky reportáže.

Jak služba funguje ?

Zobrazení videa pracuje prostřednictvím adresy http:// mobil.tv6.cz, kde je umístěna optimalizovaná verze portálu www.tv6.cz pro prohlížení na mobilních telefonech. Jednotlivé reportáže jsou upraveny pro příslušný typ telefonu a poté vysílány s pomocí internetového připojení do telefonního přístroje.

Která zařízení umožňují sledování reportáží TV6 ?

Podporována je většina moderních mobilních zařízení střední a vyšší třídy. Podmínkou je aktivovaný přístup k internetu – datový přenos. Video je optimalizováno zejména pro přístroje značek Nokia (E, N series), Sony-Ericsson, Samsung a LG.

O TV6

Internetová televize Prahy 6 byla spuštěna v říjnu roku 2007 minulého roku a těší se návštěvnosti zhruba 7500 diváků měsíčně. TV6 mohou dnes sledovat i lidé se sluchovým postižením. Všechny reportáže v TV6 pod odkazem "Verze pro neslyšící" jsou opatřeny titulky. Text provází veškeré mluvené slovo. Verze reportáží s titulky se uplatní i tam, kde není možné pouštět zvuk. Například v radničních informačních centrech se bude moci televizní magazín pouštět bez toho, aby zvuk obtěžoval klienty i úředníky. TV6 nabízí týdně tři nové reportáže. Po skončení každého týdne se ukládají do archivu, který je rovněž přístupný. Kvalita reportáží je zvolena tak, aby je mohli sledovat všichni uživatelé internetu. Přehrávat je lze buď ve Flash nebo Windows media player. Jako zajímavost nabízí TV6 možnost vyrobit si vlastní DVD na přehrávači podporujícím DivX formát videa. Na radniční televizi se dívalo od jejího spuštění přes 30.000 lidí. Odkaz na ni je pátým nejnavštěvovanějším na internetových stránkách Městské části Praha 6.

Článek WIA spol. s r. o. ze dne pátek 14. března 2008

Další články od WIA spol. s r. o.