logo WIA spol. s r. o.

WIA posiluje akvizicí divize telco služeb Casablanca

WIA tak poskytne zákazníkům rozšířené portfolio internetového připojení, datových okruhů i hlasových služeb. Akvizice současně startuje i strategické partnerství a spolupráci obou společností v oblasti cloudových služeb BigBlueOne.

První fáze akvizice byla po několikaměsíčním jednání a technických přípravách završena zveřejněním ve Sbírce listin v Obchodním rejstříku koncem června 2019. WIA přejímá především infrastrukturu a část firemní klientely využívající internetové, datové a telefonní služby Casablanca INT.

"Synergické portfolio služeb, rozsáhlá infrastruktura a zkušení odborníci společnosti Casablanca INT, to jsou hodnoty, které posílí naše postavení operátora silně zaměřeného na poskytování vysoce efektivních telekomunikačních služeb firemní klientele. Transakce je navíc podpořena i významnou personální změnou na pozici obchodního ředitele společnosti WIA. Od srpna ji bude zastávat Petr Šimpach, který dosud úspěšně vedl Obchodní oddělení Casablancy," říká Filip Malina, CEO společnosti WIA.

WIA plánuje rozšíření své nabídky stávajícím zákazníkům o cloudové řešení BigBlueOne, jež je srdcovým segmentem Casablancy a do jehož budoucího rozvoje (včetně nových služeb datových center a ICT služeb) směřuje nyní Casablanca svoje úsilí a nové investice.

"Není žádným tajemstvím, že jsme pro naši společnost již nějakou dobu hledali silného strategického partnera, který by telekomunikační divizi dokázal rozvíjet tak, aby bylo vyhověno současným dynamickým a rychle se rozvíjejícím potřebám telekomunikačních služeb ve firemním segmentu. Prodej naší telekomunikační divize byl veřejně avizován již v létě 2018, a to jednomu z našich dlouholetých obchodních partnerů. K realizaci této akvizice však nakonec z technických důvodů nedošlo. Pro společnost WIA jsme se rozhodli po několika jednáních na osobní úrovni a dali jsme jí přednost mezi jinými zájemci mimo jiné i pro její osobní přístup a cílený důraz na efektivitu. Proto věříme, že WIA zajistí našim dosavadním zákazníkům perfektní kvalitu služeb a nadstandardní zákaznický servis," doplňuje Milan Švácha, CEO a jednatel společnosti Casablanca INT.

Článek WIA spol. s r. o. ze dne středa 3. července 2019

Další články od WIA spol. s r. o.