logo Cockpit

Ovládací systém Cockpit pro chytré domácnosti si snadno sestavíte na míru

Systém Cockpitu se dá jednoduše sestavit z řídící jednotky a 24 modulů, které mohou bezpečně komunikovat i v šifrované bezdrátové síti Z-Wave na kmitočtu 868,4 MHz. Nemusíte tak řešit žádné kabely a tuto stavebnici velmi rychle nainstalujete do bytu, domu či kancelářských prostor.

Řídící jednotka Cockpitu - Main Gateway #2, je základním prvkem celé budoucí sestavy pro vaše chytré bydlení. Slouží ke konfiguraci bezdrátové sítě, ovládání spínačů, stmívačů, senzorů pohybu, senzorů teploty a dalších prvků chytré domácnosti.

Prostřednictvím Gateway jsou nastavovány scény, časové programy, události a upozornění. Dá se ovládat prostřednictvím jakýchkoli iOS nebo Android zařízení (PC, tabletu, chytrého telefonu). Je nedílnou součástí chytré domácnosti pro sledování přes IP kamery a měření spotřeby energie.

Single On/Off

Modul Single On/Off zapíná nebo vypíná příslušné elektrické zařízení - např. světlo, ventilátor apod. Ovládá se buď přes bezdrátovou síť nebo nástěnným vypínačem. Modul je navržen tak, aby jej bylo možné instalovat do podomítkové elektroinstalační krabice, a to pod klasickým nástěnným vypínačem. Měří spotřebu elektrické energie daného elektrozařízení a umožňuje připojení digitálního teplotního senzoru.

Single On/Off D

Modul Single On/Off D zapíná nebo vypíná příslušné elektrické zařízení - např. světlo, ventilátor apod. Výstupní kontakt je bez napětí (ovládací kontakt), takže lze do modulu připojit i zařízení s odlišným napájecím zdrojem. Modul se ovládá buď přes bezdrátovou síť nebo nástěnným vypínačem.

Je navržen tak, aby jej bylo možné instalovat do podomítkové elektroinstalační krabice, a to pod klasickým nástěnným vypínačem. Modul umožňuje připojení digitálního teplotního senzoru.

Double On/Off

Modul Double On/Off zapíná nebo vypíná dvě elektrická zařízení - např. světla, ventilátory apod. Ovládá se buď přes bezdrátovou síť nebo nástěnným vypínačem. Modul je navržen tak, aby jej bylo možné instalovat do podomítkové elektroinstalační krabice, a to pod klasickým nástěnným vypínačem. Modul umožňuje připojení digitálního teplotního senzoru.

Dimmer

Modul Dimmer je prvním přepínačem typu MOSFET, který podporuje ovládání halogenových žárovek s nízkonapěťovým trafem, stmívatelných kompaktních zářivek i stmívatelných LED žárovek nebo pásků. Modul Dimmer dovoluje snižovat intenzitu osvětlení nebo řídit rychlost ventilátoru.

Ovládá se buď přes bezdrátovou síť nebo nástěnným vypínačem. Modul je navržen tak, aby jej bylo možné instalovat do podomítkové elektroinstalační krabice, a to pod klasickým nástěnným vypínačem. Měří spotřebu energie světla nebo ventilátoru a umožňuje připojení digitálního teplotního čidla.

Dimmer 0-10V

Modul Dimmer 0-10V se používá pro stmívání světel, regulaci otáček ventilátoru a ovládání jakýchkoli jiných zařízení s vstupní regulací v rozsahu 0 - 10V. Modul má standardní výstup 0 - 10 V a multifunkční vstup ve variantách: tlačítko/ přepínač, potenciometr nebo signál 0 - 10V.

DIN Dimmer

Modul DIN Dimmer se používá ke stmívání žárovek nebo k omezení rychlosti ventilátoru. Modul lze ovládat přes síť Z-Wave nebo nástěnným vypínačem. Modul je určen k montáži do rozvodové skříně na DIN lištu. Měří spotřebu energie žárovky nebo ventilátoru a umožňuje připojení digitálního teplotního senzoru. Je konstruován jako opakovač tak, aby zvyšoval dosah a stabilitu sítě Z-Wave.

RGBW Dimmer

Modul RGBW Dimmer je určen k ovládání RGB/RGBW pásků a LED pásků či žárovek, a přináší tak nespočet barevných možností, včetně 6 přednastavených speciálních scénických efektů - oceán, blesk, duha, sníh a romantika a párty. Široká škála barev vám umožní "vymalovat" domov podle aktuální nálady.

Zvýrazníte svůj oblíbený obraz osvětlením stěny na které visí barvami vlastního výběru. Modul lze kombinovat s dalšími zařízeními ZWave v domácnosti. Můžete jej ovládat buď dálkově přes síť Z-Wave nebo pomocí nástěnných vypínačů.

Shutter

Modul Shutter dokáže ovládat motory žaluzií, rolet, markýz, oken, apod. Umožňuje i ovládání náklonu žaluziových lamel. Modul lze ovládat buď bezdrátovou sítí, nebo pomocí nástěnného vypínače. U motorů vybavených mechanickými nebo elektronickými koncovými spínači je dostupná funkce přesného polohování.

Je navržen tak, aby jej bylo možné instalovat do podomítkové elektroinstalační krabice, a to pod klasickým nástěnným vypínačem. Modul měří spotřebu energie motoru a umožňuje připojení digitálního teplotního senzoru.

Shutter DC

Modul Shutter DC ovládá motory 12 - 24V žaluzií, rolet, markýz, oken, apod. Umožňuje i ovládání náklonu žaluziových lamel. Modul lze ovládat buď bezdrátovou sítí, nebo pomocí nástěnného vypínače. U motorů vybavených mechanickými nebo elektronickými koncovými spínači je dostupná funkce přesného polohování.

Modul je navržen tak, aby jej bylo možné instalovat do podomítkové elektroinstalační krabice, a to pod klasickým nástěnným vypínačem. Měří spotřebu energie motoru a umožňuje připojení digitálního teplotního senzoru.

PWM Thermostat

Termostat PWM slouží k řízení teplot podlahového topení nebo radiátorů. Nahrazuje velký nástěnný pokojový termostat, protože se požadované teplotní hodnoty nastavují přes bezdrátovou síť. Díky přímému zapojení do rozvodů 230V ~ nebo 24V = není nutné použití baterií.

On/Off Thermostat

On/Off termostat je ideální pro přímé ovládání elektrických nebo teplovodních podlahových topných systémů, ohřívačů teplé vody, teplovodních čerpadel, elektrických radiátorů apod. Modul lze ovládat buď bezdrátovou sítí, nebo pomocí nástěnného vypínače. U motorů vybavených mechanickými nebo elektronickými koncovými spínači je dostupná funkce přesného polohování.

Modul je navržen tak, aby jej bylo možné instalovat do podomítkové elektroinstalační krabice, a to pod klasickým nástěnným vypínačem. Měří spotřebu energie motoru a umožňuje připojení digitálního teplotního senzoru.

Radiator Thermostat

Radiator thermostat ovládá topný ventil radiátoru. Napájení je zajištěno dvěma AA bateriemi, jejich nabití je kontrolováno vestavěným monitorovacím okruhem.

A/C Control

Modul A/C Control převádí bezdrátové příkazy do řídicího kódu AC IR. Má vestavěný teplotní senzor, který základní jednotku informuje o aktuální pokojové teplotě.

Door/Window Sensor

Modul Door/Window Sensor detekuje otevírání a zavírání oken či dveří. Napájení je zajištěno dvěma CR2450 bateriemi, jejich nabití je kontrolováno vestavěným monitorovacím okruhem.

Smart Plug

Chytrá zásuvka přepíná všechny druhy zátěže. Místní ovládání je možné stisknutím tlačítka na modulu. Modul měří spotřebu energie. Má rovněž integrovanou funkci automatického vypnutí (při přetížení) a funkci zapamatování nastavení po výpadku proudu.

Siren

Siréna varuje osoby přítomné v budově na stav pohotovosti pomocí hlasitého zvukového signálu a blikajícího světla - stroboskop.

Indoor IP Camera

960 HD 1,3 MPx, podpora až 4 obrazovek, bezpečnostní kamera s detekcí pohybu.

Smart Meter (1 phase)

Smart Meter se používá k měření energie v jednofázové elektrické síti do 65A. Měřiče měří energii přímo ve dvouvodičových sítích na principu rychlého vzorkování signálů napětí a proudu. Vestavěný mikroprocesor vypočítává z naměřených signálů energii, výkon a účiník.

Modul lze ovládat přes Z-wave síť a slouží jako opakovač za účelem zvýšení dosahu a stability Z-wave sítě.

Smart Meter (3 phase)

Smart Meter se používá k měření energie v třífázové elektrické síti a může být použit jak v domácnostech tak i průmyslových objektech. Měřiče měří energii přímo ve čtyřvodičových sítích na principu rychlého vzorkování signálů napětí a proudu. Vestavěný mikroprocesor vypočítává z naměřených signálů energii, výkon a účiník.

Modul lze ovládat přes Z-wave síť a slouží jako opakovač za účelem zvýšení dosahu a stability Z-wave sítě.

IKA232-20/230V

IKA23220 / 230V je příslušenství ke Smart Meteru. Používá se k zapínání nebo vypínání elektrické zátěže do 32A. Komunikace s chytrým měřičem: přes kontakt A1 na IKA23220 a kontakt 5 na chytrém měřiči.

BICOM432-40-WM1

BICOM43240WM1 je příslušenství k Smart Meteru. Používá se k zapínání nebo vypínání elektrické zátěže do 32A. Komunikace s chytrým měřičem probíhá přes infračervený port.

2M Casing SET

Teplotní senzor může být nainstalován za tento 2M Casing SET. Tento kryt se přišroubovává na elektroinstalační krabice Ø60. Set obsahuje 1x krycí rámeček, 2x děrovaný kryt a 1x instalační rámeček. Kryt je vyroben z PC/ABS matriálu a je dodáván v bílé barvě.

Wall Mounted Casing

Teplotní senzor muže být nainstalován do tohoto Wall mounted casing krytu. Rozměry krytu jsou 71mm x 71mm x 27mm. Kryt je vyroben z ABS materiálu a je dodáván v bílé barvě.

2M Casing SET

Toto čidlo se dodává ve třech částech. Část, která se montuje na dveře dvěma šroubky. Druhá část, která se montuje na rám dveří má konektroy pro dva drátky. Třetí část je kryt konektorů. Když jsou dveře zavřené musí být díl na dveřích a na rámu zarovnány.

Článek Cockpit ze dne pátek 14. září 2018

Další články od Cockpit