logo Československá obchodní banka, a. s.

Cestovní pojištění jednoduše a rychle přes smartbanking

ČSOB a Era svým klientům nabízí možnost sjednat si rychle, jednoduše a pohodlně přes smartbanking cestovní pojištění. Aplikaci si mohou stáhnout do svého chytrého telefonu či tabletu a pojistit se pár hodin před samotnou cestou.

Sjednání cestovního pojištění přes smartbanking je možné od podzimu 2013. O zaplacení smlouvy se plně postará samotný smartbanking automatickou úhradou z běžného účtu.

"Sjednání cestovního pojištění prostřednictvím aplikace pro chytré telefony či tablety je velice jednoduché a praktické. Je možné zcela online, všechny potřebné dokumenty a smlouvy přijdou klientovi během několika minut e-mailem. Touto cestou bylo v loňském prvním čtvrtletí, tzn. během zimních dovolených sjednáno více než 1600 smluv, během léta pak přibližně dvojnásobně, což dokazuje, že klienti mají o tuto službu zájem. Klientům stačí pár dotyků na přístroji, který mají neustále u sebe, a od téhož dne jsou pojištěni. Klienti si chválí především rychlost a komfort sjednání cestovního pojištění, nemusí nikam chodit a volat a vše si vyřídí z pohodlí domova. Nejčastěji si cestovní pojištění sjednávají dva až tři dny před samotnou cestou," uvádí Jan Vimr, výkonný manažer útvaru Řízení digitálních kanálů ČSOB a Ery.

Spousta Čechů ovšem řeší cestovní pojištění na poslední chvíli a někteří si jej nesjednávají vůbec, což se však nemusí vyplatit. "Velkou část pojistných událostí zaznamenáváme hlavně v období jarních prázdnin, tzn. v únoru a březnu, kdy se lidé oddávají zimním radovánkám a nesjednání pojištění je může stát až několik stovek tisíc korun," říká Ivana Nekvindová, produktová manažerka cestovního pojištění ČSOB Pojišťovny.

ČSOB a Era nabízí cestovní pojištění, které v sobě zahrnuje nejen pojištění léčebných výloh, ale i možnost sjednat úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za újmu a pojištění zavazadel. K dispozici je také automatické prodloužení pojistné doby pro případ, že se klientovi kvůli hospitalizaci nebo dopravnímu omezení pobyt v zahraničí neplánovaně protáhne. Při řešení pojistných událostí v zahraničí je pojištěnému navíc k dispozici mezinárodní asistenční služba ČSOB Pojišťovna Asistence.

Smartbanking od ČSOB a Ery není samozřejmě jedinou cestou, jak uzavřít cestovní pojištění. Mezi další způsoby patří možnost on-line pojištění prostřednictvím webových stránek ČSOB Pojišťovny či osobní sjednání na obchodním místě.

Cestovní pojištění lze také jednoduše zřídit pomocí vybraných bankomatů ČSOB a Ery. V tomto případě slouží jako doklad o pojištění stvrzenka z bankomatu. Cestovní pojištění je také možné sjednat k platební kartě.

Pojištění platí po celou dobu platnosti karty při pobytu v zahraničí kdekoliv ve světě, nejdéle však 90 po sobě jdoucích dnů v rámci jedné cesty. Pojištění v tomto případě není nutné před každou cestou aktivovat a klient ho získá od 300 Kč ročně.

Další články k tématům - bankomat - pojištění - smartbanking - tablet - telefon - Jan Vimr - Ivana Nekvindová

Článek Československá obchodní banka, a. s. ze dne čtvrtek 22. ledna 2015

Další články od Československá obchodní banka, a. s.