logo IXTENT s.r.o.

Bezpečný elektronický archiv Modré pyramidy využije technologii OpenText

IXTENT realizuje projekt zabezpečeného důvěryhodného elektronického archivu dokumentů s biometrickým podpisem pro Modrou pyramidu stavební spořitelnu, a.s. Řešení je implementováno na technologii elektronického archivu OpenText.

"Pro archivaci dokumentů s biometrickými údaji podpisu klienta je vyžadován maximálně bezpečný elektronický archiv s vyloučením možnosti neautorizovaného přístupu k dokumentům a logováním každého přístupu k dokumentům. V projektu bylo tedy zapotřebí vyřešit řadu bezpečnostních otázek zajišťujících ochranu dokumentů a informací v nich obsažených," říká Roman Knapp, Obchodní ředitel společnosti IXTENT.

Modrá pyramida stavební spořitelna zvolila vedoucí světovou technologii OpenText, která disponuje všemi požadovanými funkcionalitami pro zabezpečení a dlouhodobou důvěryhodnost z pohledu legislativy.

OpenText je největší světový nezávislý dodavatel řešení správy podnikového obsahu (ECM - Enterprise Content Management). Jeho řešení jsou určena pro správu informací a vyhovují všem obchodním a oborovým požadavkům a nárokům na dodržování pravidel v největších světových společnostech, státních institucích a dalších firmách nabízejících služby.

Využití existující instalace umožnilo utilizaci provedených investic, zachování architektury systémů a v konečném důsledku tak i nižší náklady na provoz v porovnání s variantou oddělené instalace archivu biometricky podepsaných dokumentů na jiné technologii.

Další články k tématům - archivace - bezpečnost - biometrický podpis - ECM - legislativa - OpenText - Roman Knapp

Článek IXTENT s.r.o. ze dne čtvrtek 25. června 2015

Další články od IXTENT s.r.o.