logo IXTENT s.r.o.

OpenText je lídrem oblasti ECM řešení správy podnikového obsahu

OpenText se na základě průzkumu Gartner umístil ve čtvrtém magickém kvadrantu, a stal se tak lídrem v oblasti řešení pro Správu podnikového obsahu - Enterprise Content Management.

ECM (Enterprise Content Management) řešení spravuje všechny nestrukturované informace uložené např. v dokumentech, obrázcích, audio či video souborech, informace uložené na internetu či v nejrůznějších podnikových aplikacích.

Podle průzkumu Gartner se trh ECM řešení přesouvá od velkých celopodnikových řešení k více obchodně orientovaným aplikacím zaměřeným na konkrétní problematiku, především pak na správu transakčního obsahu, záznamů a scénářů pro digitální spolupráci.

Gartner posuzoval 20 vendorů a jejich schopnost přizpůsobit se aktuálním trendům a potřebám zákazníka. OpenText se přitom umístil v čele nejlepších dodavatelů.

"Trendem dnešní doby je využívání cloudových řešení a přístup k informacím prostřednictvím mobilního rozhraní. Velký důraz je také kladen na bezpečné sdílení dokumentů nejen s interními, ale i s externími uživateli. Řešení od společnosti OpenText umožňuje vyhovět nejrůznějším potřebám firemních uživatelů. Cílem je poskytnout maximální přístup k informacím, zároveň snižovat náklady a zvyšovat produktivitu," říká Roman Knapp, obchodní ředitel společnosti IXTENT.

Také ve výzkumech nezávislé společnosti Forrester zaměřených na správu transakčního obsahu (The Forrester Wave: ECM Trasactional Content Services) a správu business obsahu (The Forrester Wave: ECM Business Content Services) se OpenText vyhoupl do čela žebříčku.

Základními funkcionalitami obou skupin řešení jsou podle analytiků Forresteru služby pro ukládání dat, pro založení nebo skartaci dokumentů, pro správu životního cyklu dokumentů, řízení přístupu či vyhledávání dokumentů.

IXTENT je již od roku 2003 předním dodavatelem řešení OpenText ve střední a východní Evropě. Během působení na trhu si společnost vybudovala kvalitní tým specializovaných poradců, procesních analytiků, vývojových pracovníků, technických a aplikačních konzultantů, kteří realizovali stovky rozsáhlých projektů pro významné klienty ze všech sektorů ekonomiky.

Stěžejní produkty OpenText:

Další články k tématům - analýza - bezpečnost - cloud - ECM - Gartner - OpenText - průzkum - vyhledávání - výzkum - Roman Knapp

Článek IXTENT s.r.o. ze dne čtvrtek 10. března 2016

Další články od IXTENT s.r.o.