logo IXTENT s.r.o.

Nové řešení pro zpracování fakturace v O2 Czech Republic a CETIN

O2 Czech Republic začátkem června vyhlásilo rozdělení společnosti na dvě vzájemně nezávislé organizace – O2 Czech Republic a společnost Česká telekomunikační infrastruktura - proto bylo potřeba oddělit i logistiku interních procesů.

Z důvodu rozdělení společnosti bylo nutné oddělit také logistiku firemních interních procesů, aby plně odpovídala záměru vytvoření dvou nezávislých organizací. Jedním z nich byl proces zpracování faktur.

"Cílem nového řešení bylo zajistit proces přijetí faktur v různých formátech - PDF, datová zpráva, papírová faktura, jejich automatické třídění dle účetního střediska a následné zpracování ve dvou nezávislých SAP systémech obou společností. Na první pohled jednoduchý proces obnáší celou řadu automatických úkonů, které zajišťují verifikaci a případnou opravu dokumentu v každém kroku," říká Roman Knapp, obchodní ředitel společnosti IXTENT.

Cílem nového řešení elektronického zpracování faktur je podpořit nezávislé a samostatné hospodaření obou společností, tak aby mohly i nadále rozvíjet svůj tržní potenciál.

Nové řešení navazovalo na stávající řešení pro zpracování faktur v systému SAP, které zde před lety implementovala společnost IXTENT.

Další články k tématům - fakturace - infrastruktura - logistika - PDF - SAP - Roman Knapp

Článek IXTENT s.r.o. ze dne pondělí 14. září 2015

Další články od IXTENT s.r.o.