logo Seyfor, a. s.

Nový účetní software Evala je řešením bez počátečních nákladů

Účetní software Evala přináší inovace a funkce zjednodušující každodenní práci. Je srozumitelný, snadno ovladatelný a určený přímo pro účetní kanceláře poskytující své služby vzdáleně. Podle jeho autorů má ambici nahradit zastaralé systémy, které se v současné době v České republice využívají - k dispozici bude od března 2024.

Na trhu jsou převážně produkty z přelomu tisíciletí, jejichž vzhled, ovládání a funkčnost neodpovídá nárokům dnešní doby. Proto vznikla myšlenka na vytvoření nového účetního softwaru, který posune obor účetnictví do 21. století.

Výhody účetního softwaru Evala

Mezi hlavní výhody patří možnost předávat a schvalovat doklady mezi účetním a zákazníkem v elektronické formě bezpečně přes zákaznický portál. Zákazník má speciální uživatelský účet, kterým se může přihlásit do zákaznického portálu.

Ten mimo jiné obsahuje vybrané výstupy z účetnictví, informace o výkonu účtované firmy, a dokonce umožňuje zákazníkovi jednoduše vytvářet požadavky pro účetního či přímo platit neuhrazené doklady.

"Na rozdíl od jiných účetních programů na trhu Evala přímo obsahuje řešení pro vyčítání dokladů od firmy Rossum. Nejen, že díky tomuto přístupu účetní nemusí doklady přepisovat, ale zároveň nemusí řešit složitou integraci takového nástroje. Evala naopak neobsahuje funkce, které účetní kancelář typicky neřeší, jako jsou nabídky, objednávky, knihy jízd a podobně. Největší výhodou je rozhodně zjednodušení každodenní práce. V Evale jsme zautomatizovali složité účetní operace, jako jsou např. přepočty odpisů při technickém zhodnocení, tvorba plánů časového rozlišení nebo účtování složitějších případů DPH, jako je samovyměření a přenesená daňová povinnost," říká Jan Štacha, vedoucí oddělení Evala společnosti Seyfor, která software vyvíjí.

Řešení bez počátečních nákladů

Evalu lze snadno spustit v prohlížeči bez nutnosti cokoliv instalovat a funguje na bázi měsíčního předplatného, podobně jako iDoklad - další z produktů firmy Seyfor.

Výhodou tohoto přístupu je, že účetní nemá žádné počáteční náklady na pořízení software. První měsíc je zcela zdarma, potom bude každá účtovaná firma zpoplatněna částkou 150 korun v případě daňové evidence, nebo 250 korun v případě podvojného účetnictví.

Evala je v současné době k dispozici vybraným kancelářím na testování a široké veřejnosti bude představena 1. 3. 2024.

V době vydání bude nabízet jak podvojné účetnictví, tak daňovou evidenci.

Zároveň je v přípravě modul mezd, který bude zpřístupněn vybraným zákazníkům zdarma v testovacím režimu, s tím, že jeho vydání je plánováno na druhou polovinu roku 2024.

Další články k tématům - automatizace - digitalizace - DPH - Evala - iDoklad - kancelář - účetnictví - zdarma - Jan Štacha

Článek Seyfor, a. s. ze dne středa 22. listopadu 2023

Další články od Seyfor, a. s.