logo Stackopera

Porovnání nejlepších rezervačních systémů zdarma

Stackopera představuje aktuální přehled a srovnání nejlepších rezervačních systémů zdarma na českém trhu. Tento typ softwaru se používá napříč širokou škálou různých odvětví a umožňuje firmám a organizacím všech velikostí přehledně fungovat i při nadměrné poptávce po jejich službách.

Do této kategorie softwaru patří např. rezervační systémy pro hotely, díky kterým hoteliéři dokáží efektivně ubytovat své hosty a přesně ví, jaký host spí na jakém pokoji a jakou kapacitu mají v určitém časovém úseku. Další příklady zahrnují rezervační systémy pro sportoviště, lékaře, různé služby apod.

Rezervační systémy se od ostatních softwarových kategorií často odlišují tím, že jejich cenové modely většinou fungují na principu freemium. Tím pádem umožňují používat software alespoň do určité míry zdarma.

Zákazník si pak může samozřejmě zvolit využívání pokročilých placených funkcí, pokud to pro něj dává smysl.

Bookio

Rezervační systém Bookio je jeden z nejvíce intuitivních rezervačních systémů, který navíc poskytuje štědrou funkcionalitu v bezplatné verzi. Ačkoliv nelze odstranit logo prodejce, jako už je tomu i u ostatních systémů ve verzi zdarma, Bookio umožňuje vytvořit neomezený počet rezervací, není časově omezené a dokonce lze rezervace synchornizovat s Google či Apple kalendářem.

Na druhou stranu je škoda, že nelze platit za rezervace přímo v systému - zákazník tedy musí platit na místě. Další omezení je dáno počtem registrovaných pracovníků firmy, kterých může být maximálně 5, to ale pro většinu menších podnikatelů bohatě stačí.

reenio

Rezervační systém reenio pochází z dílny ostravského výrobce a nabízí velmi atraktivní funkce, aniž byste museli přejít na placenou verzi. Verze zdarma je navíc časově neomezená, ačkoliv její omezení plynou např. z počtu rezervací za měsíc - max. 50. Další nevýhodou je, že v bazplatné verzi nelze přijímat online platby.

Na druhou stranu nabízí možnost vedení neomezeného počtu zákazníků a správců, plnohodnotnou funkčnost systému, responzivní web, e-mailové a SMS notifikace a mnoho dalšího.

Dále také lze využít mobilní aplikaci nebo systém integrovat na váš stávající web.

Reservanto

Rezervační systém Reservanto se vyznačuje několika odlišnými rysy - ve srovnání s ostatními, jsou jeho funkce zredukované na ty nejzákladnější, nicméně ve verzi zdarma lze udělat neomezené množství rezervací a vést neomezený počet zákazníků. To je vynikající nabídka pro malé podnikatele, kteří si chtějí fungování s rezervačním systémem napřed pořádně vyzkoušet.

Další velkou výhodou je možnost využití platební brány i bez přechodu na placenou verzi. To zákazníci ocení hlavně v době pandemie, kdy bezkontaktní platby tvoří většinu transakcí. U většiny ostatních rezervačních systémů to mimo jejich placené verze nelze.

Reservatic

Rezervační systém Reservatic je známý především svým působením jako národní rezervační systém pro očkování proti COVID-19. Mimoto je ale také rezervačním systémem používaným v mnoha různých oborech podnikání.

Reservatic se hodí do školství, veřejné správy, pro veterináře, sportoviště či kadeřnictví - flexibilta a jednoduchost jsou jeho přednostmi. V bezplatné verzi lze mít neomezený počet správců a rezervací. To vše bez časového omezení.

Nelze však přijímat platby, synchornizovat kalendář či posílat zákazníkům upomínky.

Pro bezplatné vyzkoušení je toto ale více než dostačující.

SuperSaaS

Rezervační systém SuperSaaS pochází od zahraničního výrobce a je to jeden z nejvíce rozšířených rezeravčních systémů na světě. Má ale českou verzi a podporu. Bezplatná verze systému je časově neomezená, lze provést neomezený počet rezervací a vést neomezený počet zaměstnanců v rolích správců. Nelze však nastavit zasílání notifikací zákazníkům a přijímat platby nebo synchronizovat rezervace s kalendářem.

Pro pokročilejší uživatele ale může být SuperSaaS dobrou volbou. Důvodem je skvělý rozsah možností přizpůsobit systém svým potřebám. To znamená např. přidávání různým políček, úprava logických operací nebo práce s různými měnami a jazyky.

To vše z uživatelského prostředí aplikace, kterým je webový prohlížeč.

Další články k tématům - Bookio - podnikání - reenio - Reservanto - Reservatic - rezervační systém - SuperSaaS - zdarma

Článek Stackopera ze dne čtvrtek 23. února 2023

Další články od Stackopera