logo TESCO SW a.s.

Audit MS2014+ nebyl dosud dokončen

Audit monitorovacího systému evropských fondů MS2014+ nebyl dosud dokončen a tvrzení českých sdělovacích prostředků z počátku června, že EK potvrdila, že tendr na monitorovací systém provázely chyby, není pravdivé.

Společnost TESCO SW - dodavatel aplikace monitorovacího systému evropských fondů MS2014+, obdržela v minulém týdnu vyjádření ředitele odboru auditu Generálního ředitelství regionální a městské politiky EK, které jednoznačně potvrzuje, že audit nařízený Evropskou komisí a provedený odbornými útvary Ministerstva financí dosud nebyl dokončen.

"Dosud nejsou dokončeny všechny aktivity navazující na auditní zprávu s tím, že až do okamžiku, než bude vše hotovo, je celý proces tajný," uvedl na dotaz společnosti TESCO SW Franck Sébert, ředitel auditu Generálního ředitelství regionální a městské politiky. Ta chtěla znát stanovisko EK k auditní zprávě. Z výměny dopisů tak plyne, že EK se doposud k auditu monitorovacího systému nevyjádřila, a případné seznámení novinářů s obsahem dílčí pracovní korespondence mezi MF a EK bylo porušením tajného režimu auditních procesů.

Společnost TESCO SW, která v roce 2013 zvítězila ve veřejném výběrovém řízení na dodávku aplikace MS2014+, se v minulosti veřejně ohradila proti celé řadě nepřesných, zavádějících, tendenčních i zcela nepravdivých tvrzení auditního orgánu MF. Na základě zpráv v médiích, že MF obdrželo dopis EK, který potvrzuje závěry auditu, společnost TESCO SW požádala MF o jeho poskytnutí. Když 17.6. 2015 společnost obdrželo vyjádření, že ministerstvo žádný takový dopis nemá, obrátila se dopisem přímo na EK.

Vyjádření ředitele Francka Séberta koresponduje s odpovědí ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové v rozhovoru pro E15 (27.7. 2015). "Evropská komise sem poslala dopis na úrovni ředitele, v němž stojí, že obdržela část auditu, ..., a že ho bere na vědomí a současně u prvního nálezu říká, aby se počkalo na výsledek policejního šetření. Evropská komise se totiž nemůže a ani nesmí vyjádřit k celé věci ve chvíli, kdy audit není kompletní."

Další články k tématům - audit - monitorovací systém - tendr - Franck Sébert - Karla Šlechtová

Článek TESCO SW a.s. ze dne úterý 4. srpna 2015

Další články od TESCO SW a.s.