logo PROJEKTMEDIA s.r.o.

S MagicBoxem si děti hrají a zároveň se učí

Moderní technologie dnes obklopují i ty nejmenší. Jejich spojení se světem dětí často nebývá vnímáno zrovna pozitivně, některé přístroje ale mohou naopak pomáhat, ať už s učením nebo zapojením se do kolektivu. Jedním z takových je i český MagicBox.

Kouzelná krabička, kterou společnost PROJEKTMEDIA vyvinula ve spolupráci s učiteli, dětskými psychology a především samotnými dětmi, v sobě spojuje výkonný minipočítač s dokonalým projektorem takže během chvilky dokáže podlahu školky změnit na svět plný zábavy a vědomostí.

"Děti, zvlášť v tom nejmenším věku, si nejraději hrají právě na zemi. Nemusí stát před interaktivní tabulí. I ty děti, které jsou třeba nějakým způsobem handicapované či nesmělé, nestojí před zbytkem třídy, kterou by měly mít za zády a plnit samostatně nějaký úkol. Zde jsou všechny děti pohromadě," přibližuje ředitelka jedné z mateřských škol, které MagicBox rady a již dlouho využívají.

V současnosti MagicBox využívá přes 600 mateřských škol nejen v České republice, ale i v zahraničí. Třebaže cílovou skupinou měly být především školky, v současnosti jej využívají i další zařízení, včetně dětských nemocnic. Program malování umožňuje například dětem s postižením koordinovat své pohyby a do budoucna by měl přibýt i další specializovaný software.

"Díky náhodě se nám ozvaly nejdřív z lázní z Teplic s tím, že by rádi využívali MagicBox pro děti s fyzickým postižením a postupem času je MagicBox využíván i v několika pedagogicko-psychologických poradnách. Řeší se i to, že by bylo možné vyvíjet programy speciálně pro postižené děti, jako je tomu v zahraničí, je to ale samozřejmě běh na dlouhou trať," doplňuje Jaroslav Veselý, jednatel společnosti PROJEKTMEDIA, ktará zařízení vyvinula a vyrábí.

Další články k tématům - děti - koberec - MagicBox - škola - školka - vzdělávání - Jaroslav Veselý

Článek PROJEKTMEDIA s.r.o. ze dne pátek 14. září 2018

Další články od PROJEKTMEDIA s.r.o.