logo Rittal Czech, s.r.o.

IT infrastruktura přejímá klíčovou roli digitalizace ve výrobě

Bezpečná a flexibilní IT infrastruktura je potřebným základem pro digitalizaci automatizované výroby. Společnost Rittal - jako spolehlivý partner nabízí příslušné komponenty - od racku až po kompletní datové centrum.

Digitalizace ve výrobě v rámci Průmyslu 4.0 vytváří nové, náročné požadavky na bezpečnost dat, procesů a IT služeb. IT infrastruktura přejímá klíčovou roli jako základní technologie. Bez stabilní a rozšiřitelné IT infrastruktury si Průmysl 4.0 nelze představit.

Společnost Rittal jako výrobce velmi kvalitní a bezpečné IT infrastruktury nabízí příslušné produkty, systémy a řešení nejen pro kancelářské prostředí, ale rovněž i pro výrobní prostředí průmyslových podniků - od IT racků, přes systémy chlazení a napájení, až po kompletní datové centrum.

Pokud je z výrobních důvodů zapotřebí mít servery umístěny přímo ve výrobní hale, instalují se do příslušných rozváděčů, které jsou připojeny k centrálnímu datovému centru.

Zvláštní pozornost je věnována fyzické bezpečnosti, chlazení, ochraně napájení a monitoringu. V závislosti na typu aplikace lze např. na úrovni výrobní haly volit pro ochranu serverů, dat a aktivních prvků rozváděče se stupněm krytí IP 55 nebo i datová mikrocentra v podobě sejfu.

Kompletní portfolio v oblasti chlazení

Energetická účinnost hraje klíčovou roli v oblasti IT chlazení, protože napomáhá snížit provozní náklady a zlepšuje tím vaši konkurenceschopnost.

V podobě hybridního kapalinového chlazením (LCP = Liquid Cooling Package) Rittal představil nový IT chladicí systém s celkovým maximálním výkonem 20 kW na každý rack a doplňuje tak svou LCP platformu.

Tento výměník tepla napomáhá eliminovat ložiska tepla a využívá nepřímé volné chlazení pro efektivní a spolehlivou kontrolu teploty datového centra bez nutnosti spotřeby další elektrické energie.

Energetická účinnost je rovněž prioritou i pro dvě nové jednotky pro přesné chlazení CRAC CW a CRAC DX. Sálové chlazení je ideální pro využití nepřímého volného chlazení a pro energeticky účinné chlazení v datových centrech.

Novými CRAC jednotkami Rittal doplnil své portfolio chladicích jednotek.

Serverové a datové skříně TS IT

Serverové a datové skříně TS IT s krytím IP 55 jsou ideální pro použití ve výrobních halách. Chrání IT hardware před prachem a tryskající vodou. Navíc Rittal rozšířil svou nabídku o novou stavebnici TS IT, která je veletržní novinkou.

Nová TS IT stavebnice obsahuje řadu skříní různých rozměrů a vybavení, což vytváří možnost realizace více jak 100 variant datových a serverových skříní.

Článek Rittal Czech, s.r.o. ze dne středa 5. června 2019

Další články od Rittal Czech, s.r.o.