logo Rittal Czech, s.r.o.

Eplan a Rittal představují možnosti vývoje a výroby rozváděčů podle konceptu Průmysl 4.0

Společnosti Eplan a Rittal na veletrhu AMPER 2017 představují výhody digitalizace v procesu výroby řídicích a distribučních rozváděčů. Expozici doplňují i softwarové nástroje a produkty v podobě řešení chlazení pro malé a střední průmyslové IT aplikace.

Praktické výhody a příležitosti digitalizace v rámci procesu výroby řídicích a distribučních rozváděčů, to je téma, kterému se během veletrhu AMPER 2017 budou věnovat společnosti Eplan a Rittal v čele haly P, stánek 4.02.

Obě firmy společně aktuálně představují, co projektanti a výrobci rozváděčů potřebují vědět pro co největší využití síťových inženýrských řešení a digitálních dat. Důraz je kladen především na přímý a dlouhodobý přínos řešení.

Na jednom místě jsou prezentovány možnosti, které jako přidanou hodnotu nabízejí digitální technologie během fáze návrhu rozváděčů. Demonstrována je inteligentní interakce softwaru, dat a konfiguračních řešení nabízených společnostmi Rittal a Eplan, což pomůže objasnit, jak jednotlivé nástroje fungují společně a tím podporují tvorbu hodnoty inženýrských procesů prostřednictvím posílené účinnosti.

EPLAN představuje inovativní řešení pro zvýšení efektivity během procesu vývoje výrobku. Ústředními body jsou novinky platformy EPLAN 2.6 a Eplan Smart Wiring, dále pak systémy jako Eplan Electric P8, Eplan Pro Panel, integrace tepelného návrhu (Thermal Design Integration), Rittal Power Engineering a Rittal Therm a také portály pro CAD / CAE data (Eplan Data Portal, PARTcommunity).

Nové systémy pro vyšší produktivitu

Rittal vystavuje řadu inovativních produktů pro průmyslové a IT aplikace, které z pohledu uživatele přinášejí úspory času a nákladů, umožňují snadnou montáž, úspory energie a usnadňují realizaci komunikačních řešení spojených s požadavky Průmyslu 4.0.

Mezi produkty speciálně vyvinuté s ohledem na úspory energie patří nová systémová LED svítidla, která díky použité vysoce výkonné LED technologii poskytují pro osvětlení rozváděčových skříní světelný tok až 1200 lumenů. Nabízí také pohodlné připojení a možnosti montáže a inovativní detaily, jako Fresnelovy čočky.

Během veletrhu budou představeny nové modely se světelným tokem 600 lumenů pro použití v systémových skříních, jako je TS 8, a se světelným tokem 400 lumenů pro použití v kompaktních skříních, např. AE.

Další představovanou novinkou je i nová generace chladicích jednotek Blue e+, jejichž jednou z vlastností je, že spotřebují až o 75% méně energie ve srovnání s běžnými výrobky. V budoucnu bude možné vybavit tyto jednotky novým komunikačním rozhraním připraveným pro koncept Průmysl 4.0. To otevírá nové možnosti pro snižování provozních nákladů, včetně správy majetku, monitorování stavu a prediktivní údržbu.

Rittal rovněž rozšiřuje své portfolio produktů pro efektivní řízení chlazení, a to o novou generaci střešních ventilátorů, které vynikají vyšším aerodynamickým výkonem - až 1000 m3/h.

Nová řada ventilátorů je také velmi flexibilní, nabízí snadnou instalaci a stupeň krytí splňuje kategorii IP55. Navíc technologie EC uživateli zaručuje realizaci energeticky úsporného a vysoce efektivního řízení klimatu v rozváděčích.

IT nebylo nikdy tak snadné

Digitalizace procesů vytváří obrovské objemy vysoce citlivých dat. Dokonce i malé a střední firmy, jejichž IT infrastruktura se sestává z pouhých tří nebo čtyř racků, vyžadují IT prostředí, které kombinuje snadnou instalaci s nákladově efektivním a bezporuchovým provozem.

Na veletrhu se tak můžete seznámit s racky TS IT, IT chladicími jednotkami a datovými mikrocentry.

Další články k tématům - CAD - digitalizace - Eplan - průmysl - rozváděč - úspory - veletrh - výroba

Článek Rittal Czech, s.r.o. ze dne středa 22. března 2017

Další články od Rittal Czech, s.r.o.