logo WEBCOM a.s.

Realitní skupina CPI využívá Microsoft Dynamics AX 2012

Společnost WEBCOM implementovala pro Czech Property Investments informační systém Microsoft Dynamics AX 2012, který přebírá veškerou agendu jednotlivých společností. Celý projekt byl financován službou IBM Global Financing.

Czech Property Investments (CPI) je přední českou realitní skupinou zabývající se investicemi, developmentem a správou nemovitostí ve střední Evropě. V současné době do ní patří na 350 firem, přičemž jejich počet se díky prorůstové akviziční politice skupiny nadále rozrůstá. CPI se řadí do čela nejvýznamnějších českých investorů v oblasti kanceláří, maloobchodu, bydlení, hotelového ubytování i logistických center.

Mezi významné projekty patří například multifunkční komplex Quadrio v Praze u stanice metra Národní třída, kancelářský park Meteor, historická budova bývalé Živnobanky v Praze nebo rezidenční projekt luxusního bydlení Palais Maeterlinck ve francouzském letovisku Nice.

CPI Property Group v současné době spravuje majetek s hodnotou převyšující 123 miliard korun. Díky tomu má velice snadný přístup ke kapitálu i nejrůznějším metodám financování.

"Svojí velikostí jsme pro všechny banky na našem trhu velice zajímavým partnerem. U řady projektů se pak banky doslova předhánějí v tom, která bude moci daný projekt financovat," uvádí Jan Burian, tiskový mluvčí a ředitel komunikace skupiny CPI.

IT je pro banky neuchopitelná věc

Jenže v případě financování IT je situace odlišná. "Banky nechtějí financovat software a i v případě financování hardwaru jsou často neflexibilní a konzervativní. Kupříkladu se nám stalo, že jsme narazili na problém, kdy nám banka sice nabídla zajímavé podmínky na financování nákupu serverů, ale nemohli jsme je využít, neboť banka vyžadovala sériová čísla všech zařízení předem, ještě před začátkem plnění. To samozřejmě nebylo možné, protože výrobce začne servery vyrábět až poté, co dostane zaplaceno. S IBM Global Financing (IGF) nic podobného nehrozí, protože coby specialisté na problematiku financování IT dobře znají všechna zavedená pravidla tohoto oboru," říká Radovan Picek, CIO společnosti CPI Services.

Problémy však nastávaly i v oblasti terminologie. "IT je pro banky mimozemská věc. Když řeknete, že chcete koupit data storage, tak si představí USB disk. Vysvětlit jim, že je to něco naprosto jiného, je v podstatě nemožné. Ale IBM Global Financing je pořád IBM. Jsou to lidé, kteří se v oblasti IT pohybují. Oni přesně vědí, o čem mluvíte, k čemu to potřebujete a co to obnáší. Navíc všichni naši dodavatelé mají s IGF uzavřeny smlouvy, takže my nemusíme nic řešit. Prostě si koupíme, co potřebujeme, a když přijde faktura, tak ji jen přepošleme do IGF a oni ji proplatí. Navíc IGF můžeme využívat na financování čehokoliv - softwaru, hardwaru i IT služeb, a to od libovolných dodavatelů. Financovali jsme tak i zřízení datového centra, kde nakonec vůbec nic nebylo od IBM. Nabídka IGF přitom byla i tak výhodnější než nabídka financování přímo od výrobce serverů a data storage," dodává Radovan Picek.

"Kromě výše řečeného nabízíme financování jak formou úvěru, tak i leasingu, které je navíc vždy upraveno na míru konkrétnímu zákazníkovi. Samozřejmostí je i odložení splatnosti až o 90 dní. Zajišťujeme prostředky nejen na nákup hardwaru nebo softwaru, ale i komplexně na celé projekty, včetně implementačních, školicích služeb a dalších potřebných součástí," doplňuje i další benefity Peter Ščepánek, Channel Sales Leader for Central region společnosti IBM Global Financing

Implementace Microsoft Dynamics AX posune CPI kupředu

Jedním ze strategických IT projektů financovaných s využitím služeb IGF byla i rozsáhlá implementace Microsoft Dynamics AX napříč celou skupinou CPI. "Po uplynutí 2,5 let spolupráce nepociťujeme žádné negativní odchylky od kvality služeb, která nám je po celou dobu spolupráce s IGF poskytována. IGF tak byla pro nás logickou volbou i při financování rozsáhlého projektu implementace Microsoft Dynamics AX ve spolupráci se společností WEBCOM," uvedl Tomáš Novotný, Business Application Manager / Deputy CIO ve společnosti CPI Services.

Informační systém Microsoft Dynamics AX je komfortní řešení pro velké společnosti spravující rozsáhlé počty organizací v jedné databázi. Typickým příkladem je právě CPI Property Group, tedy nadnárodní společnost operující v několika zemích, která realizuje více typů realitního byznysu.

"Naše řešení ošetřuje jak kompletní proces pronájmu, tak veškeré potřeby týkající se pravidelné a nepravidelné údržby, případných havárií a následných oprav či rekonstrukcí. Další modul pak spravuje veškeré činnosti pro výstavbu nových objektů. CPI získá benefit v podobě snížených nákladů na vnitřní procesy a tím i nezanedbatelnou konkurenční výhodu, která může významnou měrou přispět k úspěchu na trhu. To vše navíc díky financování od IGF bez nutnosti vynaložit nemalé investiční prostředky ještě dříve, než se dostaví očekávané finanční benefity a úspory," upřesňuje David Vajda ze společnosti WEBCOM.

O IBM Global Financing

IBM Global Financing je největším světovým poskytovatelem financování pro informační technologie, softwarové produkty a služby. Hlavním cílem společnosti je poskytovat flexibilní a atraktivní financování, které pomůže klientům efektivně investovat do podnikových aplikací a souvisejících služeb vč. infrastruktury.

Další články k tématům - agenda - financování - IBM - infrastruktura - investice - leasing - server - software - úspory - úvěr - David Vajda

Článek WEBCOM a.s. ze dne čtvrtek 7. ledna 2016

Další články od WEBCOM a.s.

WEBCOM od ledna 2019 jako Konica Minolta IT Solutions Czech

Jan Svoboda - nový ředitel divize incadea

Jaromír Šponar získal pretižní ocenění Microsoft MVP

WEBCOM spustil nový odborný web o Automotive

Efektivní marketingová komunikace firmy

Propojení obchodních aplikací zvyšuje efektivitu firmy

Efektivní řízení servisních pracovníků v terénu

Bezpečnost veřejného prostoru pod dohledem technologie 3D-Lidar

WEBCOM pomáhá dětem s diabetem

Dynamics 365 pomáhá obchodníkům zlepšovat vztahy se zákazníky

Microsoft Dynamics 365 - cloudové řešení nové generace

Microsoft Dynamics 365 - užitečné, produktivní a inteligentní řešení

WEBCOM 8 STEPS analýza pomáhá firmám k úspěšnému rozvoji

WEBCOM obhájil členství v elitní skupině Microsoft Dynamics President´s Club

Řešení pro CPI Property Group vítězí v soutěži Microsoft Awards 2016

Realizační tým řešení Microsoft Dynamics CRM WEBCOMu posiluje

Dynamics Online NAV pružně reaguje na potřeby uživatelů

4Home využívá Microsoft Dynamics NAV 2013 R2

Realitní skupina CPI využívá Microsoft Dynamics AX 2012

WEBCOM mění logo a vstupuje do skupiny Konica Minolta

Efektivní využití BI pro automototive

WEBCOM se začleňuje do skupiny Konica Minolta

Microsoft Dynamics CRM pro call centra

WEBCOM pomáhá plnit přání seniorům

WEBCOM uspěl v týmové sportovní soutěži ITchampions Únětická 12

Odborné kurzy Microsoft Dynamics NAV 2009

Prestižní ocenění IBM Top Contributor 2014 pro WEBCOM

Profesor Zdeněk Souček v síni slávy soutěže Manažer roku 2014

Webcom Education Point - Microsoft Dynamics NAV kurzy

Účetnictví s Dynamics Online NAV

Automotive řešení incadea pro polský trh zajišťuje WEBCOM

Software jako služba šetří náklady na IT a zvyšuje uživatelský komfort

WEBCOM opět mezi nejlepšími partnery Microsoftu

WEBCOM opět v komunitě Microsoft Dynamics Inner Circle 2014

WEBCOM zůstává členem celosvětové elitní skupiny President´s Club i v roce 2014

Prodej řešení incadea v Polsku bude exkluzivně zajišťovat WEBCOM

WEBCOM představuje nové školicí centrum v Brně

UMAX Dynamics AX - informační systém pro utilitní společnosti

Řešení incadea pomáhá řídit prodej a servis vozidel DAF

Přestavba kostela sv. Václava v Lanškrouně s podporou WEBCOM

WEBCOM partnerem incadea GmbH pro polský trh

Diskusní setkání pro utilitní společnosti

WEBCOM členem Microsoft President´s Club 2013

WEBCOM potvrzuje svou dlouhodobou strategii v oboru energetiky

UMAX - informační systém pro utilitní společnosti

WEBCOM plní přání seniorům

WEBCOM partnerem konference Nová vize IT 2013

Automotive řešení WEBCOM pro Ford Česká republika

WEBCOM vítězem soutěže Microsoft Awards 2013 v kategorii Microsoft Dynamics CRM

Webcom Dynamics Network podpoří prodej ERP a CRM systémů pro malé a střední firmy