logo Minerva Česká republika, a.s.

ERP QAD řídí výrobní procesy Boltjes Group v Česku i Nizozemí

Minerva Česká republika dokončila v červnu 2015 projekt implementace ERP QAD u výrobce trubkových systémů, společnosti Boltjes International spol. s r.o. a Boltjes Serial b.v., sídlící v Červeném Kostelci, respektive Ermelu v Nizozemí.

V minulém roce Boltjes Group hledal do svých závodů v České republice a Nizozemí dodavatele ERP systému pro výměnu stávajícího nejednotného systému, který nepokrýval potřebné procesy a nepodporoval nadnárodní prostředí. Do výběrového řízení oslovil i společnost Minerva ČR.

Díky silným nástrojům, funkcionalitě QAD v automobilovém průmyslu a strojírenství a referencím, kde bylo možné se přesvědčit, jak ERP funguje v praxi, se Boltjes rozhodl pro řešení postavené na ERP systému QAD. Řešení doplňuje například systém pro mzdy, evidenci docházky a automatický sběr dat čárovými kódy v oblasti výroby a distribuce.

Zde bude zákazník sledovat rozpracovanou výrobu, ale i produktivitu práce. Pro pobočku v Nizozemí disponující obchodním zastoupením byl dodán navíc modul CRM a samozřejmě podpora nizozemské legislativy. Řešení podporuje expanzi společnosti do dalších zemí a Boltjes využívá funkci nadnárodní konsolidace.

"Manažeři v Boltjes ocenili vlastnosti ERP QAD odpovídající potřebám dodavatele nejen v automobilového průmyslu, ale také přístup Minervy Po dvouměsíčním rutinním provozu mohu uvést, že základní moduly fungují. Pracujeme nyní na dalších plánovaných funkcích, jako jsou plošné úpravy norem, controllingové výstupy a reporting KPI ukazatelů. Celkový přínos je v současné době markantní zejména v oblastech úspory administrativy a spočívá také v naději, že QAD systém bude kopírovat vývojové tendence neúprosných tržních požadavků tak, jako tomu bylo doposud. Jako ojedinělý v českých poměrech vnímám pozitivní přístup celého implementačního týmu firmy Minerva", uvedl Ing. Ivor Poprach, PhD., jednatel společnosti Boltjes Group.

Společnost Minerva je výhradním poskytovatelem podnikových aplikací firmy QAD v ČR a SR a působí také jako distributor QAD ve východní Evropě. Minerva je Silver Solution Provider společnosti Preactor International připravená implementovat po celé Evropě.

Boltjes tváří, ohýbá, dělí, pájí a svařuje trubky a profily pro automobilový průmysl, pro tepelnou techniku a průmyslové chlazení a lékařský průmysl. Boltjes v České republice zaměstnává zhruba 200 pracovníků.

Další články k tématům - automobil - controlling - CRM - ERP - KPI - průmysl - QAD - reporting - výroba - Ivor Poprach

Článek Minerva Česká republika, a.s. ze dne čtvrtek 20. srpna 2015

Další články od Minerva Česká republika, a.s.