logo AutoCont CZ a.s.

Spisová služba ACTA II pomáhá státním úřadům a organizacím

Spisová služba ACTA II zabezpečuje veškeré zákonné požadavky na povinnost vedení elektronických systémů. Jde o ucelené řešení v oblasti evidence a řízení oběhu spisů, písemností a dokumentů uvnitř i vně organizace.

Spisová služba ACTA je elektronický systém spisové služby sloužící k udržení přehledu o stavu, změnách a pohybu písemností v organizaci s možností příjmu došlých písemností a jejich následné odeslání poštou, e-mailem nebo datovými schránkami. Práce s jednotlivými spisy je řízena jasně definovanými procesy. Aplikace používá jednoduché a intuitivní uživatelské rozhraní s navigační nabídkou zobrazení po jednotlivých funkčních oblastech.

Ministerstvo dopravy již pátým rokem využívá pro pohyb písemností, ať v listinné nebo elektronické podobě spisovou službu ACTA dodávanou společností AutoCont CZ a.s. Hlavním důvodem rozsáhlého upgradu, který proběhl koncem roku 2015, bylo splnění požadavků "Národního standardu pro elektronické systémy spisové služby a právními předpisy".

Po pěti letech provozu spisové služby se stejně jako na jakýkoliv jiný software nashromáždí velký počet požadavků na aktualizaci a vylepšení. I když průběžná podpora pomáhá udržet krok s právní úpravou, je čas od času nutné provést u těchto systémů velkou změnu související s technologickou úpravou a modernizací. Takovou modernizací prošla i spisová služba ACTA, jejíž nejnovější generace je o několik úrovní lepší než verze předchozí.

"Spisová služba ACTA prošla rozsáhlou modernizací a její nejnovější generace ACTA II je o několik úrovní lepší než verze předchozí. Projekt upgradu pro Ministerstvo dopravy spočíval v nasazení nové verze, migraci dokumentů a zaškolení. Podle ohlasů uživatelů dodané řešení naplňuje očekávání a potřeby ministerstva, které před organizace státní sféry staví současná doba," uvádí Walter Pavliš, Business Development Manager ve společnosti AutoCont CZ a.s.

Článek AutoCont CZ a.s. ze dne pátek 5. února 2016

Další články od AutoCont CZ a.s.