logo SolarWinds MSP

Dopady pandemie COVID-19 odhalují klíčovou hodnotu MSP firem pro podnikový sektor

Globální studie COVID-19: Impact and Response společnosti SolarWinds MSP poukazuje na vliv aktuální koronavirové epidemie na podnikání poskytovatelů řízených služeb (MSP), jejich budoucí výzvy a příležitosti na trhu. Dotazováno bylo více než 500 MSP firem v Evropě, Severní Americe a Oceánii.

"Technologický sektor i partnerské sítě ukázaly během současné krize pozoruhodnou odolnost. Bez poskytovatelů řízených služeb jako externích členů podnikových týmů, které řeší problematiku eliminace technologických rizik a obchodní kontinuity, by mnoho organizací bylo ztraceno a nebyly by schopné pracovat na dálku v tak ohromném rozsahu. Znalosti, odborné zkušenosti a dovednosti MSP poskytovatelů byly v tomto turbulentním období pro udržení provozní výkonnosti zásadním faktorem," říká Colin Knox, viceprezident společnosti SolarWinds MSP.

Klíčová zjištění studie SolarWinds MSP zahrnují:

Více než dvě třetiny MSP se rozhodlo vyjít svým zákazníkům během epidemie více vstříc.

MSP poskytovatelé se přizpůsobují potřebám zákazníků:

K největším současným výzvám MSP poskytovatelů patří zajištění nových zákazníků, požadavky na sociální odstup v kancelářích i na pracovištích svých zákazníků, omezené IT rozpočty a výdaje z důvodu ekonomické recese, a reakce na situaci, kdy vlastní pracovníci a pracovníci zákazníků jsou na home office.

V příštích 12 měsících očekává 51% MSP vyšší poptávku po službách IT bezpečnosti a 47% plánuje rozšířit svou nabídku cloudových služeb.

42% předpokládá, že zvýší svůj obrat v oblasti projektových zakázek a 39% očekává růst v oblasti dlouhodobých kontraktů - pro podporu této poptávky očekává 40% velkých MSP akvizice či spojení s dalšími MSP firmami.

Zákazníci využívající modelu řízených služeb mají vyšší důvěru ve svou budoucnost a očekávají lepší finanční výsledky než zákazníci využívající primárně break/fix modelu.

Společnost ZEBRA SYTEMS je distributorem produktů SolarWinds MSP na českém a slovenském trhu od 1. 5. 2020.

K nabízeným platformám řízených služeb z portfolia SolarWinds MSP řadí především SolarWinds Remote Monitoring and Management (RMM), centralizovanou sadu nástrojů pro správu a vzdálený monitoring s cloudovým managementem, zejména pro menší a začínající MSP poskytovatele.

Větším a zavedeným MSP organizacím je určeno SolarWinds N-central.

Článek SolarWinds MSP ze dne čtvrtek 3. září 2020

Další články od SolarWinds MSP