logo Czech ICT Alliance

Milionové investice do pražských startupů

Prvním velkým úspěchem Prague Startup Centre je investice do startupu BattSwap, který nabízí nejrychlejší řešení výměny baterií v elektromobilech na světě. Ten investoři vloženou částkou ocenili na 100 milionů korun.

"Inkubační program Prague Startup Centre je otevřený pro potenciální zájemce po celý rok. Na webu PragueStartupCentre.cz je možné se snadno přihlásit vyplněním základních údajů o projektu i ve fázi pouhého nápadu. Začínajícím podnikatelům přináší tento projekt nejen mentoring a poradenství, ale také jim asistuje v jednání s investory a potenciálními partnery," komentuje Michal Zálešák, zakladatel inkubátoru další příležitosti pro startupy v Praze.

"Investici použijeme pro optimalizaci technologie a získání dalších zákazníků zejména v USA. Pro BattSwap je skvělé, že nám důvěřují i investoři z České republiky," okomentoval Radek Janků, CEO BattSwap, investici. Prague Startup Centre byl v roli poradce, který připravil investorskou dokumentaci férovou pro obě strany.

Dalším úspěchem inkubátoru Prague Startup Centre je investice do startupu Výhrostroj, nový nástroj online brand marketingu. Velký zájem o soutěživost české internetové populace přivádí na stránky partnerů desítky tisíc potenciálních zákazníků pro značky typu Festina, Restaurace u Modré Kachničky a zhruba 100 dalších. Výhrostroj jeho investice ocenila na 15 milionů korun.

"Je skvělé vidět konkrétní úspěchy, které přišly v podstatě měsíc po otevření inkubátoru. Myšlenka, že Praha bude podporovat startupovou scénu byla očividně správná a já věřím, že projekty BattSwap a Výhrostroj jsou jen začátkem. Palác Adria je teď plný kreativních lidí se skvělými nápady a já z toho mám upřímnou radost," dodává Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města Prahy k fungování Prague Startup Centre.

Článek Czech ICT Alliance ze dne středa 13. dubna 2016

Další články od Czech ICT Alliance