logo Czech ICT Alliance

Prague Startup Centre pro rozvoj startupů v Praze

Nový pražský inkubátor Prague Startup Centre bude pomáhat začínajícím inovativním podnikatelům, propojovat je s vhodnými investory a partnery a pomáhat s nastartováním jejich mezinárodního růstu.

Během pilotního měsíčního provozu, který předcházel otevření (3.3. 2016), byl spuštěn nový inkubační program pro inovativní firmy i ve fázi nápadu. Startupům přinese na 4 měsíce nejen prostory v Paláci Adria, ale také mentoring a poradenství od zkušených expertů a technologických partnerů.

Důležitou součástí aktivit je zprostředkování investora začínajícím podnikům, které pro svůj růst potřebují dodatečný kapitál. V Prague Startup Centre sedí například nově vznikající fond Trojan Ventures s velkými ambicemi v rámci celého regionu střední a východní Evropy.

Účast v programu je bezplatná, startupy se ani nevzdávají svého podílu ve prospěch programu. Zájem o první běh dokonce 3x překročil kapacitu Prague Startup Centre.

Porota složená z partnerů, odborníků na podnikání a zástupců významných technologických firem vybrala 7 projektů.

Vybrané projekty:

Prague Startup Centre provozuje Czech ICT Alliance. V paláci Adria působí díky zvýhodněnému nájmu od magistrátu hlavního města Prahy. Náklady na provoz a lidské zdroje jsou hrazeny čistě z výnosů pronajímaných ploch a spolupráce s partnery z komerčního sektoru. Z veřejných prostředků nepobírá žádnou podporu.

Spolu s významnými studentskými spolky (Všehrd, Unie studentů ČVUT) a pražskými vysokými školami (např. Vysoká škola obchodní, Vysoká škola podnikání a práva, Metropolitní univerzita) bude Prague Startup Centre také pomáhat studentům v rozjezdu jejich podnikání.

Vesmírný inkubátor v Prague Startup Centre

Ve stejných prostorách bude sídlit i ESA BIC Prague, inkubátor Evropské vesmírné agentury provozovaný agenturou CzechInvest za významné podpory magistrátu hl. města Prahy. V Prague Startup Centre již nyní působí BattSwap, první český startup, který byl přijat do prestižního inkubačního programu ESA BIC při Evropském centru pro vesmírné operace v Darmstadtu (ESOC).

Další články k tématům - ČVUT - investice - podnikání - startup

Článek Czech ICT Alliance ze dne pondělí 14. března 2016

Další články od Czech ICT Alliance