logo Czech ICT Alliance

Mobilní hotelová aplikace MyStay míří na trhy Jihovýchodní Asie

Řešení pražské technologické firmy SixStars se snaží zpříjemnit pobyty hotelových hostů pomocí smartphone aplikace, kterou si hosté zdarma instalují před příchodem a používají ji během svého pobytu v hotelu i mimo něj.

Myšlenka na hotelovou aplikaci vznikla při cestách Radka Novotného, spoluzakladatele společnosti po Srí Lance, když byl nespokojený s úrovní hotelových služeb a neuměl se zorientovat v místních nápisech. Během roku byla aplikace nasazena ve více než 20 hotelech, včetně pětihvězdičkového Chateau Mcely, designového hotelu UNIC nebo karlovarského Thermalu.

Ra Residence hotel v Jakartě byl prvním klientem aplikace MyStay, brzy se k němu přidalo několik dalších hotelů v Kuala Lumpuru, které aplikaci již interně testují a chystají spuštění.

"Trh v Jihovýchodní Asii je velmi dynamický s malou konkurencí, proto jsme se rozhodli zde založit i pobočku a expandovat do celého regionu, výhledově chystáme např. Myanmar," říká s velkým nadšením spoluzakladatelka SixStars Pavlína Zychová, která se připravuje na jednání s místními investory.

Malajský trh je velkým zajímavým trhem pro české IT firmy, pro které české velvyslanectví v minulosti zajistilo úspěšně několik významných IT misí ve spolupráci s Czech ICT Alliance. Úspěch SixStars je výsledkem květnové mise z tohoto roku, na kterou navázaly konkrétní domluvené schůzky s potenciálními zákazníky i partnery.

České velvyslanectví v Malajsii také pro naše inovativní IT firmy zajistilo místa i v budoucím čtyřměsíčním běhu Akcelerátoru MaGIC zaměřeném na firmy ze zemí ASEAN.

Jeho spuštění se plánuje předběžně na duben 2016. Tento program provozuje stejnojmenná agentura MaGIC (Malaysian Global Innovation & Creativity Centre), založená v roce 2014 v průběhu návštěvy prezidenta Obamy do Malajsie a využívá zkušeností managementu s působením v Silicon Valley.

Díky účasti na nedávné obchodní misi a výběru do prestižního malajského akceleračního programu MaGIC má česká firma SixStars na svém kontě první podepsané smlouvy s hotely v Jihovýchodní Asii během pár měsíců.

Vysílání českých inovativních firem do Asie společně propagují a podporují CzechInvest s Czech ICT Aliance.

Další články k tématům - ASEAN - hotel - investor - SmartPhone - zdarma

Článek Czech ICT Alliance ze dne čtvrtek 10. prosince 2015

Další články od Czech ICT Alliance