logo Czech ICT Alliance

Dva měsíce v Silicon Valley pro čtyři české startupy

Dvouměsíční pobyt v inkubátoru v Silicon Valley a bezplatné poradenství mentorů a investorů získaly v rámci Silicon Valley Startup Campu projekty Designeros, Big Launcher, Druidly a CaverSoft.

Zástupci 13 vybraných inovativních projektů (10 z ČR a 3 z Maďarska) se od 20. do 22.10. 2012 zúčastnilo akce Silicon Valley Startup Camp, kterou ve spolupráci s podnikatelským inkubátorem US Market Access Center uspořádala Czech ICT Alliance.

Třídenní velmi intenzivní praktický workshop Silicon Valley Startup Camp se skládal především z přednášek, školení, individuálního mentoringu a tréninků správné prezentace investorům. Jejich cílem bylo reprezentanty vybraných projektů co nejlépe připravit na závěrečnou fázi - prezentaci před investory ze Silicon Valley.

Potenciál projektů hodnotili zkušení invetoři, kteří jsou zárukou objektivního hodnocení:

Z 13 účastníků vybrali odborníci čtyři projekty - Designeros, Big Launcher, Druidly a CaverSoft. Ty získaly bezplatný pobyt v inkubátoru v Silicon Valley vč. poradenství a mentoringu. Dvěma nejlépe hodnoceným záměrům navíc Czech ICT Alliance ve spolupráci s US Market Access Center pomohou s hledáním vhodných investorů.

"Spolupráci s inkubátorem US Market Access Center hodnotíme velmi pozitivně. Ostatně již dnes připravujeme další společné projekty, které brzy oficiálně představíme. Pozitivní zpětná vazba od účastníků, kteří oceňovali zejména praktické zkušenosti s globálním podnikáním a rozvojem začínajících firem, jež jim předali naši američtí partneři, je pro nás proto velmi důležitá", zhodnotil průběh akce Michal Zálešák, výkonný ředitel Czech ICT Alliance.

"Zástupci projektů, kteří se Startup Campu zúčastnili, potvrdili můj názor, že ve střední Evropě působí mnoho velmi kreativních lidí, kteří mají chuť své nápady rozvíjet. Věřím, že další akce, které ve spolupráci s Czech ICT Alliance připravujeme, přispějí ke vzniku dalších inovativních inovativních firem a projektů s globálním potenciálem", potvrdil pozitivní hodnocení akce Alfredo Coppola, president a výkonný ředitel US Market Access Center.

Další články k tématům - Startup - workshop - zdarma - Michal Zálešák

Článek Czech ICT Alliance ze dne úterý 30. října 2012

Další články od Czech ICT Alliance