logo CertiCon a.s.

Pokročilá analýza kamerového obrazu v reálném čase

Certicon představuje unikátní a vysoce výkonný software SmartCam pro analýzu videa. Dokáže rozpoznávat objekty a situace ve scéně a v případě podezřelého chování ihned informuje uživatele.

SmartCam zpracovává obraz z kamer pomocí sady modulárních funkcí počítačového vidění, které je možné nastavit libovolně dle povahy konkrétní scény. Díky svým vlastnostem si najde uplatnění nejen v oblasti hlídání majetku, ale také při zajištění bezpečnosti veřejnosti.

"V dnešní době se žádá vyšší zajištění bezpečí nejen majetku, ale také občanů. SmartCam je v tomto ohledu optimálním řešením. Největší využití tohoto produktu vnímáme právě v práci bezpečnostních složek, například při monitorování veřejných prostranství, v městských monitorovacích systémech nebo u velkých firem, které mají zájem o zajištění komplexního dohledu ve svých budovách či okolních prostorách," říká Vladimír Mařík ml., obchodní ředitel společnosti CertiCon.

"SmartCam je produkt, který nabízí uživatelům chytré obrazové funkce a unikátní finanční model. Naší hlavní výhodou oproti konkurenci je díky mnohaletým zkušenostem a odborným znalostem v oblasti strojového vidění schopnost dále stylizovat produkt na míru jakýmkoliv požadavkům klienta. Neustále pracujeme na vývoji dalších pokročilých funkcí do řešení SmartCam," říká Daniel Štofan, ředitel pro technický rozvoj společnosti CertiCon.

S použitím doporučeného hardware je schopen v plné konfiguraci analytických funkcí monitorovat a analyzovat chování až z deseti připojených kamer v interiéru či exteriéru s HD rozlišením 720p. Hardware pro SmartCam lze libovolně škálovat a je možné SmartCam nasadit i na více fyzických PC serverů. SmartCam může být propojen s většinou značek statických IP kamer na trhu.

Systém poskytuje velké množství funkcí pro analýzu videa, které je možné použít v jeden okamžik. Každý z nich reprezentuje jinou schopnost detekce objektů, chování a událostí. Tyto funkce SmartCam je možné libovolně kombinovat v rámci jedné serverové instalace.

Dokonce je možné tyto funkce individuálně nastavit pro každou připojenou kameru zvlášť tak, aby každý stream byl vyhodnocován způsobem, který právě klient potřebuje.

Výsledkem je úžasná flexibilita, která zároveň zajišťuje optimální využití výpočetního výkonu u klienta.

Klíčové vlastnosti software SmartCam:

Mezi další vlastnosti patří schopnost vytvářet statistiky, jako např. počítání objektů procházejících sledovaným místem, či statistiky pohybu osob ve scéně. CertiCon myslí také na soukromí občanů, přičemž SmartCam zachovává plnou anonymitu lidí pomocí rozostření obrazu.

Článek CertiCon a.s. ze dne úterý 19. července 2016

Další články od CertiCon a.s.