logo Dell Technologies

Velkoformátový interaktivní monitor a počítače pro vzdělávání

Nová řada produktů Dell pro pomůže pedagogickým pracovníkům integrovat technologie s novými metodami výuky a vzdělávání a současně motivovat studenty k tomu, aby se vydali svou vlastní cestou objevování.

"Nedávný výzkum generace Z (osob narozených v polovině devadesátých let minulého století a později) uskutečněný společností Dell Technologies potvrzuje naši domněnku, že studentům, kteří mají být nyní i v budoucnosti úspěšní, musí pedagogičtí pracovníci umožnit řídit vlastní úspěch a podporovat je prostřednictvím nástrojů a prostředků, které podnítí přirozenou zvídavost studentů. Tato nová zařízení umožňují pedagogickým pracovníkům i studentům snadno zjišťovat, vytvářet a spolupracovat bez ohledu na místo, kde vzdělávání probíhá," říká Adam Garry, ředitel pro strategii vzdělávání ze společnosti Dell.

Podle studie vypracované společností Dell Technologies 80% příslušníků generace Z chce pracovat se špičkovými technologiemi, ale pouze 57% z nich se domnívá, že jim školy poskytují dobrou nebo vynikající přípravu pro budoucí kariéru.

Nová zařízení společnosti Dell pro oblast vzdělávání, která jsou podložena více než 30 lety účelných inovací, jsou navržena tak, aby pomohla připravit studenty pro vyvíjející se pracovní sílu a současně poskytla flexibilitu a možnost výběru, kterou školy v dnešní době potřebují.

Interaktivní dotykový monitor 4K Dell 75

Generace Z výrazně preferuje vzájemné učení (75%) a týmovou práci (58%), takže se dnešní učebny mění v prostory optimalizované pro spolupráci, které usnadňují skupinové učení a zvyšují produktivitu.

Nový velkoformátový interaktivní dotykový monitor 4K Dell 75 (C7520QT) se dokonale hodí jako primární displej v učebně nebo pro skupinovou spolupráci. Vyznačuje se rozlišením 4K se živými barvami a 20bodovou vícedotykovou technologií InGlass, díky které může s obrazovkou současně interaktivně pracovat více uživatelů.

Svými prsty nebo pomocí pasivních per (dvě jsou součástí dodávky) mohou studenti psát nebo kreslit s prakticky nulovou prodlevou a napsaný obsah mohou snadno vymazat dlaní ruky. Přirozené a intuitivní dotykové funkce jsou kompatibilní s prakticky veškerým standardním oborovým softwarem.

Exkluzivní funkce Dell Screen Drop, která umožňuje spolupracovat všem uživatelům, je první funkcí pro usnadnění přístupu na světě2, která zlepšuje dosažitelnost pro uživatele pracující z různých výšek.

Tlačítka na boční straně panelu umožňují uživatelům posunout zobrazený obraz dolů do tří různých nastavených výšek, aby byl snadno dosažitelný.

Další funkce monitoru pro použití v učebnách:

Notebooky zkonstruované tak, aby vydržely použití v učebně i jinde

Generace Z, která je první generací narozenou v digitální éře, má radikální názory na technologie. Více než 98% respondentů výzkumu používá technologie jako součást formálního vzdělávání a 91% respondentů uvedlo, že typ technologií nabízených budoucím zaměstnavatelem ovlivní jejich výběr v případě podobných nabídek práce.

Nové počítače společnosti Dell pro oblast vzdělávání kombinují atraktivní design a špičkový výkon, který studenti vyžadují, s odolností a spolehlivostí, které jsou ve vzdělávacím prostředí nezbytné.

Společnost Dell využila zkušenosti s konstruováním robustních mobilních zařízení pro služby poskytované v terénu, bezpečnostní složky, záchranáře a armádu a navrhla nové počítače pro oblast vzdělávání tak, aby studenti měli nejodolnější produkty, na které se mohou spolehnout jak v učebně, tak mimo ni.

Všechny nové notebooky jsou zkonstruovány v souladu se specifikacemi 15 vojenských norem MIL-STD, aby vydržely každodenní údery, pády a nárazy, kterým mohou být vystaveny v rámci studentského použití, a obsahují takové prvky, jako jsou utěsněné klávesnice odolné proti rozlitým kapalinám a zajištěné klávesy, které lépe odolají snaze o vydloubnutí.

Notebook Latitude 3300 Education byl testován ohledně odolnosti pro školní prostředí. Byl vystaven cyklické manipulaci s panty notebooku a mikropádům z výšky 10 cm pod všemi úhly v tisících cyklech, aby se přesněji replikovala možná poškození, ke kterým může dojít při skutečném používání po celou dobu životnosti zařízení určeného pro učebny.

Řada Latitude 3300 je navržena tak, aby odolala pádům z výšky přes 76 cm na ocel a z výšky 122 cm na překližku.

Latitude 3300 Education

Třináctipalcový notebook Latitude 3300 Education nabízí displej s vyšším rozlišením, výdrž baterie až 16 hodin a 52 minut a možnost vybavení dotykovou obrazovkou s rozlišením Full HD.

Notebook s atraktivní tmavě šedou matnou povrchovou úpravou je dostupný s procesory Intel Celeron, Pentium a až Core i5, které podporují požadavky aplikací STEM (výuka přírodních věd, technologií, inženýrství a matematiky).

Zařízení je vybaveno rozhraním USB typu C4 pro napájení a přenos dat a pamětí DDR4 s kapacitou 4 GB nebo 8 GB.

Kompaktní nabíjecí vozík Dell

Kompaktní nabíjecí vozík Dell s rozhraním USB-C připravený pro notebooky s rozhraním USB-C (CT36UC20) je vybaven 36 předinstalovanými napájecími adaptéry s konektorem USB-C. Odstraňuje tak potřebu místní instalace kabeláže před nasazením notebooků a šetří drahocenný čas pracovníků IT.

Výkon vozíku je zajišťován patentovaným systémem řízení nabíjení PowerShuttle společnosti Ergotron, který efektivně nabíjí až 36 zařízení ze zásuvky elektrické sítě 12 A a je o 40% rychlejší než standardní systémy cyklické obsluhy.

Další články k tématům - 4K - notebook - velkoformátový monitor - vzdělávání - AdamGarry

Článek Dell Technologies ze dne pondělí 4. února 2019

Další články od Dell Technologies

Partnerský program Dell Technologies 2024

Roste náročnost ochrany dat i riziko výpadků IT a narušení bezpečnosti

Projekt Fort Zero ochrání globální podniky a organizace před kybernetickými útoky

Novinky Dell pro hybridní práci

Nové notebooky řady Dell XPS

Hybridní cloudové řešení s využitím Red Hat OpenShift

Obavy zaměstnanců z digitální transformace firmy

Ekologická likvidace a recyklace IT vybavení firem a podniků

Solární komunitní centra Dell Technologies

Dell PowerVault ME5 - datové úložiště pro malé a střední firmy

Technologické předpovědi Dell Technologies

Nové koncepty pro hybridní práci

Nové funkce podpory a zabezpečení osobních počítačů

Nová řešení a služby Dell Technologies pro telekomunikace

Dell rozšiřuje svá řešení pro kybernetickou bezpečnost o nový software a služby

Nová generace serverů PowerEdge pro umělou inteligenci a edge computing

Dell EMC PowerStore Metro Node pro synchronní ukládání dat

Inovace serverů Dell EMC PowerEdge XE

Dell Technologies OneFS - hybridní cloud pro ukládání souborů

Dell EMC PowerScale - nový standard pro ukládání a využití nestrukturovaných dat

Nový partnerský program Dell pro poskytovatele cloudových služeb

Digitální transformace s podporou datové infrastruktury PowerStore

Dotykové obrazovky faytech pro průmyslovou automatizaci

Je načase zjednodušovat a automatizovat podnikovou IT infrastrukturu

Datové úložiště Dell EMC PowerMax s technologiemi nové generace

Dell Technologies Cloud zjednodušuje nasazení a správu hybridních cloudových prostředí

Nová generace datového úložiště Dell

Velkoformátový interaktivní monitor a počítače pro vzdělávání

Showroom Dell EMC v Praze

Nové trendy v oblasti digitální transformace moderních podniků

Úložiště PowerMax pro moderní datacentra

Jednodušší cesta k cloudu VMware

Jednodušší modernizace datacenter s podporou konvergované infrastruktury

Budoucnost partnerství lidí a strojů z pohledu podnikových lídrů

Vstupujeme do nové éry v partnerství lidí a strojů

Datová analýza s funkcemi pro snazší přípravu strukturovaných i nestrukturovaných dat

Servery Dell PowerEdge s vylepšenými procesory Intel

Dell PowerEdge servery pro malé a střední firmy

Areálová architektura Dell pro datová centra

PowerEdge: 12. generace serverů Dell na platformě Intel Xeon E5

Ultrabook XPS 13: Dell posiluje pozice na českém trhu domácích počítačů

Dell navrhla nové počítače Vostro pro oblasti a firmy s rychle se rozvíjející ekonomikou