logo Loxone, s.r.o.

Jak snadno bezdrátově automatizovat hotové bydlení

Některá řešení objevíme pozdě, a pak litujeme. Co takhle automatizace? Dají se plány ještě změnit a získat toto oblíbené řešení? Na konkrétním bytě vám ukážeme, jak se to velmi jednoduše podařilo! Stačilo skoro hotový byt vybavit všestrannou bezdrátovou technologií.

Požadavek na inteligentní automatizaci bytu přišel až ve velmi pokročilé fázi prací. Majitele přesvědčila jednoduchost ovládání a všestrannost systému. Některé místnosti již byly i vymalované, takže nepřicházelo v úvahu sekání do zdí a nová kabeláž. A tak padla volba na bezdrátové řešení - technologii Loxone Air.

Každý prvek Loxone připojený ke stálému zdroji napájení funguje jako zesilovač signálu. Ani v nejvzdálenějším koutě bytu tak není problém s připojením. Systém hravě splnil požadavky na funkce a jeho komponenty skvěle zapadly do designu interiéru.

S bezdrátovou instalací nebylo potřeba dělat žádné ústupky.

Chytré osvětlení i jeho ovládání

Systém ve spojení se stmívatelným osvětlením umožnil majiteli vytvářet světelné nálady pro nejrůznější příležitosti. Scéna Kino zapne tlumené osvětlení, spustí rolety, zapne projektor a HiFi systém. U vchodu do bytu se osvětlení spouští automaticky v závislosti na jasu přirozeného světla v chodbě. Vše se děje automaticky.

Pokud chce uživatel něco změnit, stačí jedno kliknutí na tlačítko, případně lze použít aplikaci.

Tlačítko Touch Pure dokonale zapadá do designu interiéru a umožňuje rychlé ovládání technologií. Jedno inteligentní tlačítko nahradí až pět běžných vypínačů, ušetří místo na stěně a je mnohem elegantnější.

Navíc v sobě ukrývá i čidlo teploty a vlhkosti, nahrazuje tak termostat a měřením hodnot umožňuje automatickou ventilaci.

Spolupráce klimatizace a automaticky regulovaných, bezdrátových hlavic na radiátorech zajišťuje, že je v každé místnosti vždy optimální teplota přizpůsobená přáním obyvatel.

To umožňuje další úspory bez omezení komfortu. Vytápění má na starosti plynový kotel a jeho inteligentním řízením lze dosáhnout až 30% úspory!

Stejný systém vyřešil i přístup

Kódová klávesnice umožňuje přístup pomocí kódu nebo klíčenky NFC. Uživatel má plnou kontrolu nad přístupovými právy v aplikaci Loxone. S přístupovým systémem je propojen alarm spolupracující se senzory přítomnosti.

Právě senzory přítomnosti jsou základním kamenem automatizace bytu.

Další články k tématům - automatizace - NFC - osvětlení - senzor - úspory

Článek Loxone, s.r.o. ze dne středa 29. března 2023

Další články od Loxone, s.r.o.