logo Loxone, s.r.o.

Integrace HVAC řešení do systému inteligentní automatizace Loxone

Jak řídit MaR maximálně efektivně? Odpověď přináší nové produkty Loxone - Belimo Tree a Air, které lze snadno a rychle integrovat do automatizace velkých budov. Toto řešení otevírá nové možnosti automatizace v různých projektech - zejména v průmyslovém sektoru.

Společnost Belimo CZ je výrobcem inovativních provozních zařízení HVAC. Spolehlivé pohony klapek zajišťují nižší spotřebu energie, senzory HVAC poskytují spolehlivá a přesná měření, regulační ventily optimálně řídí průtok.

Nyní mohou tyto vysoce kvalitní produkty čerpat z výhod systému inteligentní automatizace Loxone.

Novinky Belimo Tree a Belimo Air jsou velké asi jako krabička od sirek a přesto jsou bránou pro připojení až 16 produktů Belimo. Snadná integrace pak poskytuje řídicímu systému Loxone důležitá data, která umožňují ovládání i velmi rozsáhlých systémů - a to i ve stávajících budovách, které chtějí a potřebují šetřit za energie!

Kromě drátového Tree řešení je totiž možné zvolit i bezdrátovou Air instalaci. Výsledkem je jednoduchá a cenově přístupná automatizace pro každou budovu.

Systém Loxone podporuje sběrnici MP-Bus společnosti Belimo a zajišťuje tak maximální flexibilitu každého projektu. Přímá integrace umožňuje připojení produktů během chvíle.

"Jsme rádi, že společnost Loxone udělal tento další krok pro automatizaci velkých budov. V ní je budoucnost. Pod celosvětovým tlakem na úspory a efektivitu bude automatizace nezbytnou součástí budov. V provozu z toho těží mimo jiné facility manageři a správci budov, kteří díky komunikaci MP-bus dostávají chybová hlášení, nejen zpětnou vazbu o poloze servopohonu. Pokud nezavře klapka, nemusí posílat nejprve odborníka na vzduchotechniku, poté na MaR a podobně. Rovnou ví, že došlo např. k vzpříčení klapky. A může rovnou poslat pracovníka, který řeší tento konkrétní problém," říká Filip Hajšo, obchodní ředitel společnosti Belimo CZ.

Loxone jedním z pouhých dvou systémů, které plně podporují protokol MP-Bus.

Další články k tématům - automatizace - Belimo - HVAC - MP-bus - Filip Hajšo

Článek Loxone, s.r.o. ze dne pátek 25. listopadu 2022

Další články od Loxone, s.r.o.