logo Loxone, s.r.o.

Nová řešení pro inteligentní energetický management budov

Společnost Loxone v rámci své podzimní energetické ofenzivy uvádí pro partnery a zákazníky každý týden novinky, které zlepšují inteligentní energetický management budov i měření kvality ovzduší. Vše pak vyvrcholí ve čtvrtek 17. 11. 2022 předsatvením nového skvělého produktu.

Maraton v představování novinel Loxone odstartoval ve středu 19. 10. 2022 uvedením nové verze programu Loxone Config & App 13.1, který představuje nový level energetického managementu budov. Jeho nové funkce odpovídají na hlavní téma letošního podzimu - ENERGIE.

V aplikaci např. přibyly funkční bloky pro měření, Monitor toku energie, vylepšený Energetický i Zátěžový manager či funkční blok Wallbox a další.

Kromě vizualizace toků elektřiny lze funkční bloky použít také k měření a vizualizaci spotřeby vody, tepla a plynu.

Do aplikace Loxone se změny již promítly ve čtvrtek 10. 11. 2022.

Další představenou novinkou ze čtvrtka 27. 10. 2022 je Power Supply & Backup - napájecí zdroj na DIN lištu, který na 7 výstupech poskytuje proudovou zátěž až 40 A (po dobu 10 s až 60 A) a nabízí tak dostatek energie pro celou 24 V instalaci i periferie včetně osvětlení a audia. Zdroj lze kombinovat s externí baterií - funkce zálohování tak zachová provoz budovy i v případě výpadku napájení.

Např. s 20 Ah baterií lze udržet provoz dalších 8 hodin. A navázané jsou i další funkce. Systém dokáže informovat uživatele o přepnutí na nouzový provoz a ztlumí osvětlení na 20% intenzity, aby maximalizoval dobu zálohy.

Power Supply & Backup dokáže zásadně zmenšit rozvaděč a současně zachovat dostatečné napájení pro plný provoz.

Zatím poslední podzimní novinkou od Loxone je Touch Pure CO2 Tree - dokonalý doplněk pro inteligentní řízení ventilace s již dobře známým dotykovým tlačítkem pro měří teploty, vlhkosti a nyní i CO2 v místnosti.

Poskytuje tak systému kompletní informace např. pro automatické řízení ventilace a není tak potřeba pořizovat dodatečné měřiče. Varianta je dostupná v Tree verzi.

Článek Loxone, s.r.o. ze dne pátek 11. listopadu 2022

Další články od Loxone, s.r.o.