logo INVENTI Development s.r.o.

V INVENTI pracuje 25 procent žen - dvojnásobek oproti českému průměru

Počet zaměstnanců společnosti INVENTI Development za dobu pěti let existence IT firmy přesáhl stovku. Ženy zde pracují nejen v typických oblastech jako je backoffice nebo nábor, ale i ve vývoji aplikací, analýzách a návrzích sw řešení, testingu i obchodu.

"Lidé si u nás nejvíce cení neformálnosti a naprosto otevřené komunikace. Myslím, že i proto se ženy v našich řadách mají chuť v IT pohybovat a prosadit se. Vypadá to, že trh IT se ženám stále více otevírá. Ještě před 10 lety téměř čistě mužské osazenstvo tak postupně díky ženám ožívá. Ženy postupně obsazují všechny role napříč IT jak na straně zákazníků, tak na straně dodavatelů. Také na úrovni managementu i velkých korporací jsou ženy v IT vidět čím dál častěji a tento trend bude zcela jistě pokračovat," říká Jan Kaštura, obchodní ředitel INVENTI Development.

"Stejné zastoupení žen máme také v nejužším vedení společnosti. Jedna z kolegyň vede celý outsourcovaný tým u významného klienta. V tak typicky mužském odvětví má ženská přítomnost bezesporu své výhody. Na druhou stranu se ženy často musí potýkat s prvotní nedůvěrou ve své znalosti a dovednosti," doplňuje Tomáš Vodenka, People manažer, který je mimo jiné zodpovědný za spokojenost lidí v INVENTI Development.

Zájem žen o práci v IT neustále roste. Důkazem je i jejich vzrůstající zájem o vzdělávací akademie, které INVENTI pravidelně pořádá.

Článek INVENTI Development s.r.o. ze dne středa 29. března 2017

Další články od INVENTI Development s.r.o.