logo INVENTI Development s.r.o.

INVENTI míří na německý trh

INVENTI se s využitím svých silných stránek a zkušeností z českého prostředí zaměří především na finanční instituce, telco a služby. Do konce roku plánuje mít na nových zajímavých projektech v Německu několik desítek lidí.

INVENTI svou první pobočku otevírá poblíž Mnichova. Vznikla jako joint venture se společnostmi Sabo Mobile IT GmbH a Green Digit GmbH a podtrhla tak dlouhodobou vzájemnou spolupráci.

"Během 6 let existence firmy se nám povedlo realizovat řadu IT projektů pro firmy jako jsou T-Mobile, Komerční banka, Datart či CK Fischer. Nabízíme široké služby, od frontend developmentu přes vývoj aplikací v JAVA a .NET prostředí až po sofistikované testování nejen software ale také hardware," říká Jan Kaštura, CEO společnosti INVENTI.

V loňském roce se zaměstnanci firmy podíleli na společném projektu pro německou automobilku a z této spolupráce vznikl nápad na otevření samostatné německé pobočky.

"Ověřili jsme si, že se správnými partnery jsme schopni velmi úspěšně vést projekty napříč zeměmi. Pro expanzi do Německa jsme proto přizvali místní firmy - Sabo Mobile IT GmbH jako experty na mobilní aplikace a Green Digit GmbH jako specialisty v oblasti embedded řešení," říká k výběru partnerů Tomáš Vodenka ze společnosti INVENTI.

"Z více než 25 lety zkušeností s velkými mezinárodními IT projekty víme, jak důležitá je pro úspěch úzká spolupráce všech stran a profesionální projektové řízení. A to je přesně to, co můžeme společně s INVENTI budoucím německým zákazníkům nabídnout,“ říká Thomas Sykora, Managing Director společnosti Sabo Mobile IT GmbH.

"Kombinace počtu invenťáků, ověřené kvality odváděné práce a přístupu ke spolupráci činí z INVENTI v Německu atraktivního hráče,“ doplňuje Volker Werbus, Managing Director firmy Green Digit GmbH.

INVENTI aktuálně v ČR zaměstnává více než 160 lidí. V letech 2016 a 2017 se umístila v žebříčku Deloitte Fast 50 jako jedna z nejrychleji rostoucích technologických firem v Evropě.

Článek INVENTI Development s.r.o. ze dne čtvrtek 29. března 2018

Další články od INVENTI Development s.r.o.