logo INVENTI Development s.r.o.

Frontend webu je hlavním tématem další INVENTI Akademie

Díky kreativním workshopům a domácím úkolům získají stážisté řadu podnětů, které jim pomohou vyzkoušet si realizaci svého nápadu od návrhu po vývoj. Cílem je nechat účastníkům nahlédnout do světa vývojářů a získat cenné rady a zkušenosti - akce startuje již v úterý 3. 4. 2018.

INVENTI Development přichází s novým typem vzdělávací akademie, která bude zaměřená na tzv. Frontend, neboli viditelnou část webu. K získání certifikace musí účastníci na konci akademie představit svou práci ostatním. Workshopy probíhají jednou týdně po dobu tří měsíců.

"Naším cílem je představit frontend vývoj lidem, kteří už nějaké zkušenosti s webem mají, ale ještě se neúčastnili projektu od zadávací specifikace až po finální dodání. Akademie je otevřená studentům IT oborů, juniorním vývojářům ale i nadšencům z jiných profesí. Kvalitní Frontend nepostrádá kvalitní vzhled, přístupnost, širokou použitelnost a dobré pozice webu ve vyhledávačích. Současný Frontend nabízí také jednoduché a komfortní prohlížení webu na mobilních zařízeních," říká Jakub Krupka, UI/UX Developer ve společnosti Ytica a garant Frontend akademie INVENTI Developmentgarant.

Účastníci akademie se seznámí s frontend světem a získají základy teorie grafického návrhu UX, primárně je zaměřená na JavaScript a React. Během seminářů budou účastníci pracovat na svém vlastním připravovaném projektu, tudíž budou jejich teoretické znalosti okamžitě doplněny praktickou zkušeností.

Během workshopů si dále osvojí základy jazyka JavaScript, naučí se používat React jako nástroj pro tvorbu webových aplikací a následně vytvořenou aplikaci napojit na Backend.

Na workshopech bude také možnost vyzkoušet si pokročilejší přístupy jako např. High Order Components, Server-side rendering a využívání localStorage.

Zájemci o akademii by se měli orientovat v HTML a CSS. Dále by měli mít zkušenost s tvorbou webů či aplikací a měli by disponovat znalostí alespoň jednoho programovacího jazyka.

Při výběru uchazečů do akademie hraje hlavní roli nadšení a různorodost. Účastníci akademie ocení zázemí firmy i její zkušenosti jako jedné z nejrychleji rostoucích společností.

Frontend akademie - termíny:

V loňském roce byla společnost INVENTI Developmentopět zvolena mezi nejrychleji rostoucí firmy v oblasti technologií v Evropě - žebříček Deloitte Fast 50.

Článek INVENTI Development s.r.o. ze dne čtvrtek 1. března 2018

Další články od INVENTI Development s.r.o.