logo ITeuro, a.s.

Řízení výroby transformátorů s ERP Infor CSI

Moderní řízení výroby transformátorů v nové továrně svěřila společnost Elpro-Energo Transformers nejnovější generaci ERP systému Infor CloudSuite Industrial (SyteLine) 10 - jde o jeho vůbec první implementaci v Česku, kterou realizovalo ITeuro. Systém je v ostrém provozu od přelomu ledna a února 2021.

V Elpro-Energo Transformers si ERP Infor CloudSuite Industrial (SyteLine) od ITeuro vybrali jako součást přípravy zcela nové továrny již v roce 2018. Hlavním požadavkem byl vyspělý, uživatelsky příjemný systém, s důrazem na reporting a práci s daty. Dalším požadavkem byl nástroj pro pokročilé plánování a rozvrhování APS, který Infor CSI (SyteLine) obsahuje přímo v jádře.

"Pro ITeuro šlo v případě Elpro-Energo Transformers o jedinečný projekt - jeho specifikem byl začátek od nuly. Všechny procesy bylo nutné kompletně formulovat, například se rozhodnout, co a od kterého momentu sledovat pomocí sériových čísel. Výhodou byla možnost využít best practices obsažených v ERP a vše odladit podle konkrétních potřeb plynoucích z technologického procesu. Úspěšný nájezd ERP bude z naší strany podle potřeb výroby pokračovat podporou při optimalizaci plánování a rozvrhování. Dále se počítá i s využitím specializovaného modulu ERP pro interní údržbu a také s odváděním výroby přes aplikaci InduStream," říká Jiří Pavlík, Business System Consultant společnosti ITeuro a vedoucí projektu Elpro-Energo Transformers.

Elpro-Energo Transformers vlastními silami vyvíjí a vyrábí většinu komponent, z nichž pak vznikají finální produkty. Proto je ERP systém Infor CloudSuite Industrial (SyteLine) propojen nástrojem CADlink s 3D softwarem SolidWorks. Z něj se do ERP přenášejí položky a kusovníky.

Původní záměr zahájit výrobu a využití informačního řešení už v roce 2018 bylo nutné z důvodu delšího stavebního řízení posunout. Vlastní výstavba závodu pak proběhla velmi rychle. Toto celkové zdržení umožnilo společnosti ITeuro nabídnout možnost nasadit místo vybrané verze Infor CSI (SyteLine) 9 už zcela novou generaci 10 s takzvaným kontinuálním upgradem i pro on-premise instalaci.

Návrh informačního řešení byl hotový v únoru 2020, s plánovaným nájezdem na přelomu srpna a září. Kvůli pandemii onemocnění covid-19 však dodání a zprovoznění klíčových výrobních strojů v Elpro-Energo Transformers trvalo déle, první z nich dorazil teprve v srpnu. Náběh ERP byl proto odložen na letošní rok a řada prací včetně školení uživatelů se prováděla na dálku.

"Nejvíce se mi líbilo, že na tomto sytému běží již Česká zbrojovka Uherský Brod. Strojírenství je, myslím si, v plánování velmi blízké naší výrobě, i když se to na první pohled nezdá. A pak samozřejmě to plánování v základu. To byl velmi stěžejní bod," popisuje argumenty výběru René Mrajca, jednatel společnosti Elpro-Energo Transformers.

"S průběhem implementace jsme byli velmi spokojeni. Během projektu panovala konstruktivní a přátelská atmosféra. Společně jsme zvládli i komplikace způsobené zdržením vlivem pandemie a využili jsme aktivně zkušenosti a rady členů projektového týmu ITeuro," doplňuje Ondřej Walica, vedoucí projektu na straně Elpro-Energo Transformers.

O společnosti Elpro-Energo Transformers

Společnost Elpro-Energo Transformers s.r.o. byla založena v roce 2018 jako dceřiná firma společnosti Elpro-Energo, která se od roku 1997 zabývá prodejem transformátorů různých typů - suchých, olejových distribučních hermetických, olejových výkonových, proudových, napěťových a kombinovaných přístrojových, průvlekových proudových i půlených, kioskových trafostanic a dalšího souvisejícího sortimentu.

Elpro-Energo Transformers rozšiřuje aktivity o vlastní vývoj a výrobu distribučních transformátorů. Za tímto účelem byl vybudován nový moderní výrobní závod v Hnojníku na Třinecku, kde byla v roce 2020 zahájena výroba.

Článek ITeuro, a.s. ze dne středa 31. března 2021

Další články od ITeuro, a.s.

Robert Fárek - nový ředitel společnosti ITeuro

ZETOR nasadí ERP systém Infor SyteLine pro řízení výroby, prodeje a servisu traktorů

Řízení výroby transformátorů s ERP Infor CSI

Zakázková výroba s podporou online konfigurátoru Infor CPQ

Jak na pokročilé řízení výroby a údržby

Jak na výběr informačního systému pro skupinu firem holdingu

Nevhodné řešení informačního systému snižuje zisky podniků i celých holdingů

CPQ konfigurátor zrychluje obchodní, výrobní i plánovací proces

ERP pro řízení diskrétní výroby

Digitalizace výroby a logistiky s podporou ERP Infor CloudSuite Industrial

Digitální podpora výroby

Vzdělávací platforma AdviAcademy pomáhá uživatelům ERP SyteLine

CPQ konfigurátor zakázek pomáhá růstu výroby a odbytu

ERP a specializovaná řešení Infor s dotací EU pro technologie Průmyslu 4.0

Jak na efektivní plánování a rozvrh výroby

InduStream v propojení s ERP Infor SyteLine podpoří výrobu kolejové techniky

ITeuro rozšiřije inovační potenciál IT Clusteru

AdviAcademy pro vzdělávání uživatelů podnikových aplikací

Nová verze Infor CloudSuite Industrial má první české zákazníky

InduStream na konferenci Digitalizace a Průmysl 4.0 v praxi

Rychlé, jednoduché a stabilní předávání výrobních dat do ERP pomocí aplikace InduStream

Digitální transformace ve výrobě vyžaduje kompatibilní ERP

Digitalizace a Průmysl 4.0 v praxi

ERP Infor SyteLine pomůže řídit výrobu dílů pro automobilový průmysl

ERP Infor SyteLine do nových poboček ATA - RACCOON

ERP CloudSuite Industrial zvyšuje produktivitu ve strojírenské výrobě

Upgrade SyteLine ve společnosti Alliance Laundry CE

Plánování výroby s informačním systémem SyteLine

Rozvíjet a zdokonalovat nebo vyměnit podnikový informační systém?

APS systém pro pokročilé plánování a rozvrhování

Infor ERP SyteLine s podporou štítků čárového kódu

IS Infor ERP SyteLine 7: datově propojeno s ekonomickým systémem APSO

Úspěšný upgrade IS Infor ERP SyteLine na verzi 7 ve společnosti GRUND

MS Dynamics CRM s integrovaným SyteLine ERP pro ISAN Radiátory