logo ITeuro, a.s.

ZETOR nasadí ERP systém Infor SyteLine pro řízení výroby, prodeje a servisu traktorů

Projekt digitální transformace výrobce legendárních traktorů bude kombinovat on-premise a cloudový software. ERP Infor SyteLine nasadí ZETOR klasickou formou na hostovaném nebo vyhrazeném hardwaru. Nové informační řešení sjednotí a standardizuje procesy a nástroje společnosti v Česku i všech světových pobočkách. Generálním dodavatelem je softwarová a konzultační společnost ITeuro.

"V ZETOR TRACTORS jsme se zúčastnili nejkomplexnějšího výběrového řízení v naší historii. Potvrdilo se v něm, že Infor drží svými produkty a zejména koncepcí end-to-end řešení s širokou paletou nástrojů vedoucí pozici na trhu softwaru pro výrobní firmy. Jeden systém pro podnik velikosti ZETOR TRACTORS nemůže pokrýt vše, vždy bude potřeba např. integrace na CAD, propojení se stroji, popřípadě další softwarové nástroje. Nespornou výhodou je nejen pestrá nabídka špičkových komponent řešení Infor, ale i integrační platforma Infor OS, která umožní propojit informace ze všech míst do jednoho celku a která byla součástí zadání. Infor takovou platformu nabízí a rozvíjí již více než 10 let, díky čemuž má náskok před většinou jiných dodavatelů," říká Petr Boháč, ředitel společnosti ITeuro.

"Na tuto změnu jsme se připravovali několik let a velice pečlivě jsme vybírali nový systém z top světových a evropských ERP. Ve finále zůstali dva dodavatelé, s jejichž produkty a službami jsme měli i uživatelskou zkušenost. Vítězné řešení zohledňuje dva zásadní faktory - jednoznačně pro něj hlasovali klíčoví uživatelé a zároveň pouze řešení ITeuro s technologiemi Infor splňuje naše funkční požadavky standardními nástroji, které není nutné masivně modifikovat," komentuje výběr Antonín Kubíček, IT manažer společnosti ZETOR TRACTORS.

Řešení od ITeuro využije ERP systém Infor SyteLine (CloudSuite Industrial) včetně pokročilého plánování APS, integrační platformu Infor OS, konfigurátor Infor CPQ a další prvky.

Konfigurátor a portály Infor CPQ a integrační platforma Infor OS včetně nástrojů pro řízení dokumentů IDM a týmovou spolupráci Ming.le poběží v cloudu.

V rámci ERP mají významnou roli pokročilé plánování výroby APS s vazbou na řízení dodavatelského řetězce a rozšiřující modul Servis a údržba jak pro informace o servisních zásazích vyrobených vozidel, tak pro potřeby interní údržby výrobního provozu.

Počítá se rovněž s nasazením pevných počítačových terminálů na výrobních linkách a mobilních terminálů pro logistické procesy.

Součástí B2B portálu Enterprise Quoting pro přímý prodej i partnery a distributory bude konfigurátor Infor CPQ, samozřejmě provázaný s technologickými daty a výrobou v ERP.

Prodejcům po celém světě umožní jednoduše vytvářet složité nabídky a zpřístupní katalog dílů včetně vyhledávání podle VIN kódu vozidla. Zároveň pomocí workflow urychlí řešení nestandardních požadavků, které přesahují rámec běžných smluv a obchodních podmínek, tudíž podléhají schválení příslušnou autoritou.

Ve značné míře se využijí i ostatní webové portály, které obsáhnou celý životní cyklus traktoru od poptávky po následný servis. Dodavatelé budou přes portál reagovat na poptávku komponent pro výrobu, dealeři nejen konfigurovat nové stroje, ale i objednávat náhradní díly a řešit servis vozidel.

Příprava startu digitální transformace a s tím spojeného výběru nového ERP systému v ZETOR TRACTORS trvala několik let. Časem proto přibývaly nové požadavky - např. na legislativní a jazykovou lokalizaci pro pobočky po celém světě kvůli sjednocení obchodních procesů napříč zeměmi. Původně se přitom společnost chtěla soustředit na potřeby výroby v České republice.

ERP Infor SyteLine nahradí v ZETOR TRACTORS zastaralý a již nepodporovaný systém Avalon. Stejným procesem v rámci skupiny HTC INVESTMENTS si vloni prošla také sesterská firma ZETOR KOVÁRNA, která rovněž vsadila na ERP Infor SyteLine od ITeuro.

V ZETOR TRACTORS tak při vyhodnocování výběrového řízení mohli posoudit nejen kvalitu softwaru, ale také implementačních služeb a následné podpory ze strany ITeuro. Na projektu se budou podílet i další partneři Inforu v Česku i zahraničí, ITeuro má však roli generálního dodavatele.

"Provoz kovárny funguje v rámci naší skupiny v podstatě samostatně, výběr ERP pro ZETOR TRACTORS byl oddělený. Potvrdili jsme si ale správnost výběru ERP Infor SyteLine zkušenostmi uživatelů, kteří s ním už rok pracují. Zároveň díky tomu máme vysokou míru důvěry jak v ITeuro, tak v ekosystém Infor," dodává Antonín Kubíček.

O společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

Značka ZETOR platí od roku 1946 za synonymum pro traktor. Prodalo se jich přes 1,3 milionu do 136 zemí světa. Dnes firma nabízí 8 modelových řad s výkonem od 20 do 170 koní. Na jejich designu se podílelo i světoznámé studio Pininfarina.

Misí společnosti je přinášet vlastní koncepci produktu, které díky vysoké spolehlivosti, dobré dostupnosti a nízkým provozním nákladům usnadňují práci generacím uživatelů.

Roční obrat ZETOR TRACTORS se pohybuje okolo 2,3 miliardy korun a firma zaměstnává téměř 500 pracovníků.

Spolu s širokou prodejní a servisní sítí dbá ZETOR na to, aby pro zákazníky byl stále opakovanou volbou.

Vlastníkem společnosti je skupina HTC INVESTMENTS.

Článek ITeuro, a.s. ze dne pondělí 31. ledna 2022

Další články od ITeuro, a.s.

Robert Fárek - nový ředitel společnosti ITeuro

ZETOR nasadí ERP systém Infor SyteLine pro řízení výroby, prodeje a servisu traktorů

Řízení výroby transformátorů s ERP Infor CSI

Zakázková výroba s podporou online konfigurátoru Infor CPQ

Jak na pokročilé řízení výroby a údržby

Jak na výběr informačního systému pro skupinu firem holdingu

Nevhodné řešení informačního systému snižuje zisky podniků i celých holdingů

CPQ konfigurátor zrychluje obchodní, výrobní i plánovací proces

ERP pro řízení diskrétní výroby

Digitalizace výroby a logistiky s podporou ERP Infor CloudSuite Industrial

Digitální podpora výroby

Vzdělávací platforma AdviAcademy pomáhá uživatelům ERP SyteLine

CPQ konfigurátor zakázek pomáhá růstu výroby a odbytu

ERP a specializovaná řešení Infor s dotací EU pro technologie Průmyslu 4.0

Jak na efektivní plánování a rozvrh výroby

InduStream v propojení s ERP Infor SyteLine podpoří výrobu kolejové techniky

ITeuro rozšiřije inovační potenciál IT Clusteru

AdviAcademy pro vzdělávání uživatelů podnikových aplikací

Nová verze Infor CloudSuite Industrial má první české zákazníky

InduStream na konferenci Digitalizace a Průmysl 4.0 v praxi

Rychlé, jednoduché a stabilní předávání výrobních dat do ERP pomocí aplikace InduStream

Digitální transformace ve výrobě vyžaduje kompatibilní ERP

Digitalizace a Průmysl 4.0 v praxi

ERP Infor SyteLine pomůže řídit výrobu dílů pro automobilový průmysl

ERP Infor SyteLine do nových poboček ATA - RACCOON

ERP CloudSuite Industrial zvyšuje produktivitu ve strojírenské výrobě

Upgrade SyteLine ve společnosti Alliance Laundry CE

Plánování výroby s informačním systémem SyteLine

Rozvíjet a zdokonalovat nebo vyměnit podnikový informační systém?

APS systém pro pokročilé plánování a rozvrhování

Infor ERP SyteLine s podporou štítků čárového kódu

IS Infor ERP SyteLine 7: datově propojeno s ekonomickým systémem APSO

Úspěšný upgrade IS Infor ERP SyteLine na verzi 7 ve společnosti GRUND

MS Dynamics CRM s integrovaným SyteLine ERP pro ISAN Radiátory