logo Konica Minolta Business Solutions Czech

Mobilní skenování pro digitalizaci obsahu firemních dokumentů

Nová aplikace Mobile Capture od Konica Minolta umožňuje firmám v rámci podnikových systémů skenovat dokumenty pomocí chytrého telefonu. Je vhodná pro obchodní zástupce nebo terénní pracovníky.

Aplikace Mobile Capture je vhodná například pro obchodní zástupce nebo terénní servisní techniky, kteří mohou odkudkoli odesílat účtenky, objednávky či hlášení k okamžitému zpracování. Firmám tak pomůže zrychlit realizaci obchodních i provozních procesů. Mobile Capture mohou využít majitelé mobilních přístrojů s operačním systémem iOS a Android.

Praktickým příkladem využití mobilní aplikace je také automatické uložení údajů z vyfotografované vizitky přímo mezi kontakty zákazníka. Možnost digitalizace obsahu dokumentů prostřednictvím mobilního přístroje de facto nahrazuje funkci QR kódů, které dnes běžně usnadňují například právě zpracování kontaktů nebo platby faktur.

Aplikace sama rozpozná snímaný dokument, zaměří jej, ořízne a vyfotí. Funguje zcela automaticky, uživatel nemusí dokonce ani stisknout spoušť fotoaparátu.

Mobile Capture automaticky pořídí sekvenci snímků každého dokumentu, vybere ten nejkvalitnější a odešle jej do navazujícího systému pro správu dokumentů. Tato funkce pomáhá například s digitalizací při nedokonalých světelných podmínkách. Bez problému převede do elektronické podoby například přeložený list při běžném kancelářském osvětlení.

Mobile Capture je součástí nového systému pro správu a řízení dokumentů. Ten dokáže dokumenty automaticky klasifikovat podle jejich typu, extrahovat požadovaná data a uložit je ve vybraném cílovém systému.

Oproti konkurenčním řešením se vyznačuje snazší implementací a lepším využitím cloudových nástrojů. Nový systém nevyžaduje instalaci na server zákazníka a umožňuje i vzdálený přístup přes webové rozhraní.

Ta je schopna automaticky rozpoznat snímaný dokument před objektivem, vyfotit jej a odeslat na správný server či e-mail. Uživatelé tak mohou digitalizovat dokumenty kdykoli a odkudkoli, bez přístupu ke skenovacím zařízením.

Další články k tématům - Android - cloud - digitalizace - dokumenty - fotoaparát - iOS - server - skenování

Článek Konica Minolta Business Solutions Czech ze dne čtvrtek 29. června 2017

Další články od Konica Minolta Business Solutions Czech