logo TRASK SOLUTIONS a.s.

Partnerství ApPello s TRASK SOLUTIONS přibližuje finanční služby zákazníkům

Nová řešení na míru podle potřeb zákazníků, která vznikají z technologického partnerství TRASK a SW společnosti ApPello pomáhají finančních institucím optimalizovat vnitřní procesy a snižovat náklady. Produkty maďarského ApPello v Česku využívá nebo implementuje již pět bank.

"Na základě mých 20letých zkušeností věřím, že v krátkodobém horizontu by banky mohly díky inhouse vývoji ušetřit dost peněz. Ale ve střednědobém a dlouhodobém horizontu ztratí mnohem více. Vývoj pod vlastní střechou je neúčinný a krátkozraký - interní tým například tráví čas na okrajových funkcích, aby podporovaly rychlé obchodní potřeby, nebo přináší sofistikované řešení pro nikdy se neměnící a okrajovou oblast obchodu jako jsou pokladní funkce. Pokud jde o flexibilitu, tak jsou všeobecné obchodní know-how a neustálá připravenost a aktuálnost klíčovými oblastmi. Důrazně proto doporučuji vybírat zkušené dodavatele s ověřenými výsledky. Současně dochází ke změnám na trhu a finanční společnosti začínají přijímat na cloudu založený SaaS obchodní model. Velkou výzvou je proto i poskytnutí cloudového nativního produktu v co nejkratším termínu," říká Béla Vér, CEO společnosti ApPello.

Tradiční banky většinou mají větší rozpočet, než jejich menší či nová konkurence. Mají ale také mnohem složitější provozní model. Proto tyto banky vždy očekávají vysoce flexibilní, důvěryhodné a agilní IT partnery se snadno konfigurovatelnými a dobře podporovanými produkty, které se jejich prostředí přizpůsobí.

Proto v ApPello vznikají produkty, které jsou flexibilní s bohatými obchodními funkcemi a prvotřídními zkušenostmi uživatelů primárně z bankovního prostředí.

Menší finanční instituce jsou oproti tomu náročnější na termín dodání, ale jejich požadavky jsou jednodušší případy s menší potřebou přizpůsobení prostředí.

ApPello plánuje stát se poskytovatelem řešení a vybudovat síť implementačních partnerů s podporou strategického partnera, kterým je TRASK SOLUTIONS. Společným cílem je další rozšíření partnerství na další trhy mimo Českou republiku, např. do Německa, Rakouska a napříč střední a východní Evropou.

ApPello se díky implementačnímu partnerství chce dále zaměřit na inovace produktů. Místní odborný partner pak bude vždy schopen zajistit implementaci produktu plynuleji a efektivněji.

Článek TRASK SOLUTIONS a.s. ze dne úterý 13. října 2020

Další články od TRASK SOLUTIONS a.s.