logo Canon CZ s.r.o.

Digital IXUS 970 IS

10megapixelový Digital IXUS 970 IS disponuje zcela novým objektivem s 5x optickým zoomem – s nejdelším rozsahem zoomu – a vylepšenou verzí optické stabilizace Canon s plovoucím členem.

Společnost Canon představuje nový výkonný přírůstek do řady stylových kompaktních fotoaparátů Digital IXUS

Digital IXUS 970 IS je také vybaven technologií detekce pohybu, která spolupracuje se stabilizací obrazu s cílem omezit rozostření způsobené pohyby snímaného objektu a fotoaparátu.

Nechybí ani technologie detekce obličeje s funkcí výběru a sledování obličeje a detekce obličeje s vyvážením bílé.

Tyto funkce zajistí přesné a přirozené záběry osob za jakýchkoliv podmínek.

Jako u všech modelů Digital IXUS první poloviny roku 2008 i v tomto případě je vylepšeno automatické zaostřování pro lepší výsledky při snímání za nepříznivých světelných podmínek – v porovnání s předchozími modely účinně funguje v prostředích přibližně o jednu expoziční stupeň tmavších.

Jasný a čistý obraz, který poskytuje 2,5” displej PureColor LCD II, a nový univerzální kruhový volič přispívají k většímu pohodlí uživatele. Díky dlouholetým zkušenostem společnosti Canon v oboru optiky bylo možné dosáhnout těchto vylepšení bez narušení jedinečného designu, díky němuž se značka Digital IXUS stala ikonou osobitého stylu.

"Svým 5x zoomem Digital IXUS 970 IS posouvá přední designovou značku na novou výkonnostní úroveň," konstatoval Mogens Jensen, ředitel divize Canon Consumer Imaging, Europe. "Canon opětovně využil svých bohatých zkušeností na poli optiky a na trh přichází s výkonnými a elegantními kompaktními fotoaparáty s nenáročnou obsluhou."

Stručná charakteristika :

Nový zoom objektiv

Digital IXUS 970 IS používá zbrusu nový objektiv s 5x optickým zoomem a stabilizátorem obrazu a umožňuje větší přiblížení než předchozí modely Digital IXUS. Díky celkové změně konstrukce optické soustavy má objektiv novou čtyřskupinovou optickou konfiguraci, jejíž součástí jsou také optické UA členy (Ultra-high refractive index Aspherical). UA elementy přispívají k dosažení silnějšího zoomu a umožňují zachování kompaktních rozměrů a přímé optické dráhy pro zajištění optimální kvality obrazu a snadné obsluhy.

Zdokonalený optický stabilizátor obrazu

Digital IXUS 970 IS dosahuje celkově lepších výsledků díky dokonalejšímu optickému stabilizátoru obrazu (IS). Systém stabilizace obrazu s plovoucími členy doznal vylepšení – umožňuje prodloužení expozičních časů až o čtyři kroky, což je o 1 krok více ve srovnání s předchozími modely. Díky této skutečnosti fotografové mohou při fotografování z ruky používat dvakrát nižší rychlosti závěrky, a přesto se jim podaří zachytit nerozmazané záběry. Zdokonalený stabilizátor obrazu také potlačuje rozmazání snímků způsobené chvěním fotoaparátu při snímání s maximální úrovní 5x optického zoomu a dosahuje lepších výsledků za slabého osvětlení – umožňuje tak fotografování za podmínek, za nichž by bylo dříve nemožné. Ke schopnosti kvalitního snímání za nedostatečného osvětlení přispěla také vylepšení, kterých doznalo automatické zaostřování; autofokus nyní dokáže zaostřit v podmínkách přibližně až o jeden expoziční krok tmavším.

Punc prvotřídní kvality

Model Digital IXUS 970 IS, vycházející z designového konceptu „nekončící křivky“ příznačného pro řadu Digital IXUS, charakterizují dozadu se mírně svažující linie. Půvabné elegance je dosaženo provedením ve dvou kovových tónech s výrazným kontrastem matného stříbra s tlumeným leskem a lesklého kovu. Model ztělesňuje neokázalou eleganci a individualitu skrývající jedinečné fotografické schopnosti.

Sbohem rozmazaným snímkům – technologie detekce pohybu

Inteligentní technologie detekce pohybu Canon, která se aktivuje v režimu Vysoké ISO automaticky (High ISO Auto), zabraňuje rozmazání snímků rozostření. Když tento systém detekuje chvění fotoaparátu nebo pohybující se objekty, automaticky zvýší hodnotu ISO v rozsahu ISO 80–800 – působí tak proti rozmazání způsobenému pohybem a umožňuje dosažení lepších akčních záběrů a nočních snímků, a přitom nemá žádný vliv na záběry, v jejichž případě není zvýšení hodnoty ISO nutné. Tato technologie inteligentním způsobem používá vstupy z technologie detekce obličeje, optického stabilizátoru obrazu, změn jasu scény a změn v jednotlivých snímcích a s jejich pomocí detekuje pohyb.

Zdokonalená technologie detekce obličeje

Stejně komplexním způsobem funguje také technologie detekce obličeje Canon. Digital IXUS 970 IS disponuje funkcí výběru a sledování obličeje, která uživateli dovoluje vybrat jeden obličej ze skupiny až 35 detekovaných obličejů. Během snímání vybraný obličej sleduje a provádí pro něj optimální nastavení zaostření, expozice, intenzity blesku a – poprvé v této řadě – také vyvážení bílé.

Korekce červených očí spojená s technologií detekce obličeje odstraňuje z fotografií nevzhledné červené oči. Při každé detekci obličeje se provádí kontrola přítomnosti efektu červených očí. Ty lze pak automaticky odstranit již v průběhu fotografování nebo později v režimu přehrávání snímků. Nová funkce Zoom AF bodu (AF Point Zoom) umožňuje zvětšení AF rámečku stisknutím spouště závěrky do poloviny, což dovoluje kontrolu výrazu obličeje před vlastním pořízením záběru.

Výkonný obrazový procesor Canon DIGIC III řídí funkce, jako je například technologie detekce obličeje, a zajišťuje svižnou odezvu fotoaparátu a rychlé ukládání do vyrovnávací paměti. Procesor také disponuje progresivní technologií redukce šumu, která zaručuje vynikající obrazovou kvalitu při vysokém nastavení citlivosti ISO.

Intuitivní ergonomie, přehledný systém nabídek

Digital IXUS 970 IS je vyroben tak, aby jeho obsluha byla maximálně intuitivní. Od okamžiku zapnutí fotoaparátu umožňuje 2,5” displej PureColor LCD II s rozlišením 230 000 bodů snadnou kompozici snímků a navigaci přehledným systémem nabídek. V porovnání s běžnými LCD displeji má PureColor LCD II celou řadu předností, mimo jiné vyšší barevný kontrast pro snadnější čtení, široký pozorovací úhel usnadňující fotografování a prohlížení pořízených obrázků, povrchovou úpravu umožňující prohlížení v intenzivním světle a ochranné vrstvy proti poškrábání. Pro kompozici záběrů lze využít také optický hledáček fotoaparátu (OVF). Digital IXUS 970 IS jako první v řadě přichází s víceúčelovým kruhovým voličem. S jeho pomocí uživatel může rychle měnit nastavení fotoaparátu a scénické režimy a mimo to také umožňuje intuitivní navigaci v systému nabídek a pohodlné procházení snímků v režimu přehrávání.
Široká škála funkcí rozšiřuje fotografické možnosti uživatelů. Mohou vybírat z 18 režimů snímání, jež zahrnují i režimy speciální scény, které automaticky optimalizují nastavení fotoaparátu pro fotografování běžných oblíbených scén. Digital IXUS 970 IS nabízí nový scénický režim Západ slunce pro kvalitní zachycení scény, jejíž fotografování není právě snadné. Možnosti pro pořizování videosekvencí zahrnují režim dlouhého videozáznamu Long Play (LP), který využívá pouhou polovinu paměti oproti standardním videozáznamům, a režim intervalového snímání Time Lapse pro zachycení zrychlených komických snímků či dění na obloze.

V nabídce najdou uživatelé také několik voleb umožňujících úpravy jejich snímků přímo ve fotoaparátu bez počítačového softwaru. Funkce výřezu pomůže s tvorbou výřezů v předem stanovené velikosti. Tato funkce je propojená s technologií detekce obličeje – je-li v rámečku detekováno několik obličejů, uživatelé mohou přecházet z jednoho obličeje na druhý a tvořit z nich jednotlivé portréty. Funkce změny velikosti obrazu (Image Resize) umožňuje uživatelům vytvářet menší obrazové soubory snížením počtu záznamových pixelů ve větších obrázcích. Původní snímek lze pak z paměťové karty pro úsporu místa vymazat a ponechat tam nový soubor s velikostí vhodnou pro zasílání e-mailem a nahrávání na web.

Fotoaparát bude na českém trhu dostupný koncem března 2008.

Článek Canon CZ s.r.o. ze dne pátek 14. března 2008

Další články od Canon CZ s.r.o.

Canon slaví úspěch s novými modely řady varioPRINT 6000 TITAN

Udržitelná kancelář pohleden českých firem

Prodloužená záruka pro velkoformátové tiskárny řady Colorado M

Dokumentový skener Canon imageFORMULA DR-S250N

Velkoformátové tiskárny pro tisk CAD výkresů a plakátů

Texturované efekty a reliéfní nápisy na tiskárnách Arizona

Canon na veletrhu Reklama Polygraf Obaly 2023

Canon imagePROGRAF TC-20M - A1+ velkoformátová stolní tiskárna se skenerem A4

Nová řada UVgel tiskáren Canon Colorado M typu roll-to-roll

ImagePROGRAF TC-20 zajistí kvalitní velkoformátový tisk i v malé kanceláři

Inovace produkčních tiskáren série varioPRINT 140 QUARTZ

Digitalizace středoevropských kanceláří

Neustálé papírování zpomaluje digitalizaci

Nová řada produkčních tiskáren imagePRESS V1350 a V900

Plnění cílů udržitelného rozvoje vyžaduje zapojení velkých společností

Inovace udržitelných barevných Canon tiskáren řady i-SENSYS

Specializovaný skener pro snadné restaurování a digitalizaci fotografií

Canon na Expu v Dubaji představil své nápady a vize pro budoucnost

Canon imagePRESS V1000 rozšiřuje možnosti produkčního tisku

Profesionální tisková řešení pro interiérové dekorace a signmaking

Nová verze webové aplikace PosterArtist pro tisk plakátů

UV LED lakování ve spojení s tiskárnami řady varioPRINT iX

Roste zájem o digitalizaci firemního archivu a digitální podatelnu

Nové barevné A3 multifinkce Canon pro hybridní pracovní prostředí

PRISMAprepare Go přináší novou úroveň automatizace a profesionality produkčního tisku

Future Promotion Forum 2021 - platforma pro výměnu odborných informací o komunikaci se zákazníky

Instalace Canon varioPRINT iX na polygrafických trzích po celém světě

Arizona 135 GT - nová UV flatbed tiskárna

Certifikace Fogra59 pro inkoustovou produkční tiskárnu Canon ProStream 1800

Automatický odstraňovač sponek zrychluje digitalizaci dokumentů

Nová řada všestranných tiskáren Colorado 1630

O budoucnosti produkčního tisku na online Canon festivalu Make It

Automatizační moduly pro digitální barevné tiskárny řady imagePRESS C10010VP

Nová řada Canon ColorStream 8000 pro velkoobjemový produkční tisk

Digitální interiérový tisk UVgel Wallpaper Factory představuje převratné možnosti

imagePROGRAF TZ-30000 pro vysokorychlostní produkční tisk velkých objemů

Nová řada Canon imagePROGRAF TX pro rychlý tisk CAD výkresů a plakátů ve vysokém rozlišení

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX C5800 - skutečné centrum pro bezproblémovou digitalizaci

Nová multifunkce Canon imagePRESS C170

Nové portfolio repasovaných multifunkcí Canon imageRUNNER ADVANCE

Multifunkce Canon pomáhají v neziskovkách

Nová řada imagePRESS C10010VP zvyšuje produktivitu vysokorychlostního archového tisku

Nová řada tiskáren Arizona 2300 s technologii Arizona FLOW

Pracujte z libovolného místa s podporou uniFLOW Online

Multifunke Canon s nativní podporou správy tisku Universal Print

Digitální tisk zakázkových tapet

První instalace produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Nová řada inkoustových produkčních tiskáren Canon varioPRINT iX

Technologické trendy pro digitální kancelář 2020

Multifunkce imageRUNNER ADVANCE DX jako centrum digitální transformace firmy