logo Accenture Central Europe

Rozvoj technologií bude hnacím motorem transformace podnikání

Podle studie Accenture Technology Vision 2017 stále rychlejší rozvoj technologií zaměřených na člověka v rámci umělé inteligence, digitálních ekosystémů a tržišť vyvolá během následujících tří let zásadní posun v podnikání.

Téma letošní zprávy "Technologie pro lidi" je výzvou k činu pro lídry v oblasti podnikání a technologií, aby aktivně navrhovali a řídili technologie, které by zvyšovaly a rozšiřovaly lidské schopnosti. Studie uvádí, že jsme svědky zrodu technologie od lidí pro lidi - technologie, která plynule předvídá naše potřeby a poskytuje maximálně personalizované zážitky.

"Závratné tempo technologických změn přináší největší vynálezy od úsvitu informačního věku. Tím, že technologie přetváří to, jak pracujeme a žijeme, přináší významné výzvy pro společnost a vytváří nové příležitosti. V konečném důsledku mají lidé kontrolu nad vytvářením změn, které ovlivní naše životy. My zastáváme optimistický pohled na věc a domníváme se, že vnímaví a zodpovědní manažeři zajistí, že budou mít nové technologie pozitivní dopad," říká Paul Dougherty, ředitel pro technologie a inovace společnosti Accenture.

V rámci Technology Vision společnost Accenture provedla průzkum mezi vice než 5400 vedoucími pracovníky v oblasti podnikání a IT na celém světě. Téměř devět z deseti respondentů (86%) uvedlo, že i když jednotlivé technologie rychle postupují kupředu, průlomy v oblasti inovací vytváří právě multiplikační efekt těchto technologií.

Technology Vision podrobně popisuje způsob, jímž mohou lidé díky pokroku v oblastech umělé inteligence, internetu věcí a analytiky objemných dat navrhovat technologii, která je schopná se učit přemýšlet více jako lidé, být neustále v souladu s jejich touhami a potřebami a pomáhat je prosazovat.

Tento přístup k technologii zaměřený na člověka se v podnikání vyplatí, protože přední společnosti přetransformují své vztahy z poskytovatele na partnera - a zároveň se přetransformují zevnitř.

Accenture již téměř 17 let systematicky zkoumá podnikatelské prostředí, aby identifikovala vznikající trendy v oblasti technologií, které mají největší potenciál provést zásadní posun v podnicích a odvětví.

Klíčové technologické trendy pro úspěch v podnikání v dnešní digitální ekonomice:

Další články k tématům - analýza - ekonomika - inovace - podnikání - průmysl - průzkum - Paul Daugherty

Článek Accenture Central Europe ze dne středa 1. února 2017

Další články od Accenture Central Europe