logo Accenture Central Europe

Amélia pomáhá firmám v zavádění umělé inteligence

Amelia je společný projekt společností Accenture a IPsoft, který pomáhá firmám rychleji zavádět umělou inteligenci s cílem vytvořit nové podnikatelské příležitosti a zlepšit obchodní výsledky.

Accenture využije platformu Amelia pro vývoj nabídky obchodních strategií, řešení a poradenských služeb zaměřených na technologii virtuálního agenta pro klienty napříč odvětvími, s primárním zaměřením na bankovní sektor, pojišťovnictví a cestovní ruch. Vytvoření projektu Amelia dále posunulo spolupráci společnosti Accenture s firmou IPsoft a rozvíjí dovednosti a kompetenci společnosti Accenture v oblasti umělé inteligence včetně právě spuštěného programu výzkumu a vývoje v oblasti umělé inteligence.

Tržní příležitosti spojené s umělou inteligencí se rychle rozrůstají. Analytická firma IDC předpokládá, že světový softwarový trh se systémy pro analýzu obsahu, kognitivními systémy a systémy pro odhalování informací poroste z hodnoty 4,5 miliardy dolarů v roce 2014 až na 9,2 miliardy v roce 2019. Jiní dokonce uvádějí, že tyto systémy budou mít v roce 2025 ekonomický dopad v hodnotě 5 až 7 trilionů dolarů.

Accenture Technology Vision 2016 - výzkum, který shromažďuje vstupní informace od více než 3100 podniků a IT manažerů napříč veřejným a soukromým sektorem, akademickou sférou, firmami obchodujícími s rizikovým kapitálem a podnikatelskými subjekty v 11 zemích a 12 odvětvích  ukázal, že 70% firemních manažerů výrazně více investuje do technologií souvisejících s umělou inteligencí; před dvěma lety plánovalo její využití 55% z nich.

Příklady využití Amélie v podnikání:

O společnosti IPsoft

Společnost IPsoft operuje v oblasti automatizace IT a obchodních procesů pro firmy z různých odvětví. Díky portfoliu řešení pro automatizaci a kognitivních služeb nabízí svým klientům možnost zajistit si konkurenční výhodu. S centrálou v New Yorku a 18 pobočkami v 15 zemích po celém světě zajišťuje IPsoft služby pro více než 500 předních světových značek.

Článek Accenture Central Europe ze dne středa 22. června 2016

Další články od Accenture Central Europe